Dollár
390,90 Ft
Euró
408,35 Ft
Font
472,37 Ft
Bitcoin
16,224 $

A megszorítások ellenére is többen szavaznának most a Fideszre, mint április 3-án

Fotó: Győztünk tábla a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Koós Alexandra

2022. július 31. - 08:57

Tavasszal a lakosság 36 százaléka döntött amellett, hogy a pártra szavaz, azonban az adatok szerint még tovább bővült a támogatóik száma.

Az IDEA Intézet kutatásából kiderült, elkezdődött a Fidesz peremszavazóinak lassú lemorzsolódása, ám még így is többen szavaznának most a pártra, mint április 3-án, ami egészen meglepő eredménynek számít a jelenlegi megszorítások mellett.

A július 9. és július 20. között készített reprezentatív felmérés alapján a Fideszhez közepesen kötődő szavazók körében nem befolyásolná a döntésüket a rezsicsökkentés részleges eltörlése és a katatörvény módosítása.

Bár a teljes népesség körében 6, a biztos szavazók esetében 3 százalékponttal csökkent a Fidesz támogatottsága májushoz képest, mégis ők viszik a prímet, mint a legnépszerűbb párt – derül ki az RTL.hu beszámolójából.

A választások utáni győzteshez húzás jelen esetben is rövid életűnek bizonyult a peremszavazók körében, viszont a Fidesz táborának érdemi része egyben maradt. Sőt, április 3-án a lakosság 36 százaléka szavazott a Fideszre, most azonban ez a szám megemelkedett, immár 37 százalék szavazna a pártra.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.