Dollár
393,46 Ft
Euró
413,20 Ft
Font
479,48 Ft
Bitcoin
17,031 $

Megszökött az állatkertből egy királykobra, majd magától visszakúszott terráriumába

Fotó: Unsplash/ NIvedh P A kép illusztráció.
not image

Borbély Fanni

2022. november 1. - 21:02

A 2,2 méteres királykobra szökésének hírére érthető módon sokan aggódva kapták fel a fejüket, ám az állat a kaland után fogta magát és visszakúszott.

A Houdini névre átkeresztelt 2,2 méter hosszú királykobra egy héttel ezelőtt döntött úgy, hogy világot lát, és megszökött egy svéd állatkertből. Jonas Wahlstrom, a Skansen Akvárium vezérigazgatója vasárnap az SVT svéd közszolgálati televíziónak nyilatkozva megosztotta, Houdini magától tért vissza az állatkertbe és kúszott vissza terráriumába.

Soron kívül Újraindult a Dunai Finomító, de idő kell az ellátási problémák megoldására

A királykobra, eredeti nevén Sir Hiss, október 22-én szökött meg a Stockholm Djurgarden szigetén található Skansen szabadtéri múzeum és park állatkertjének részét képező terráriumból: a leleményes állat a mennyezeten lévő lámpatesteken keresztül indult kalandos útjára.

Habár eltűnésének hírére sokan megijedtek, a dolgozók röntgenberendezések segítségével megállapították, hogy Houdini nem jutott túl messze a terráriumtól, ugyanis a két fal közötti szigetelésben húzta meg magát.

A dolgozók úgy értékelték, hogy beszorulhatott, így lyukakat fúrtak a falba, ahol a kígyó rejtőzött, ám a kobra vasárnap kora reggelre eltűnt onnan: végül kiderült, hogy feladta a kalandos utazás reményét, és inkább magától visszakúszott terráriumába. Az AP azt írja, a park dolgozói megosztották, nagyon elkeseredtek volna, ha a kígyó kiszabadul az állatkertből, főként azért, mert ilyen hidegben képtelen lenne túlélni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.