Dollár
431,93 Ft
Euró
412,37 Ft
Font
461,45 Ft
Bitcoin
18,660 $

Megrohamozták a diktálók, akadozik az E.ON oldala

Bense Róbert

2022. augusztus 1. - 20:03

Nem csupán az E.ON-nál okoz problémát a túlterheltség.

Miután az MVM és az E.ON is bejelentette, hogy augusztus 5-ig azok is bediktálhatják villanyórájuk mérőállását, akiknek egyébként máskor lenne a diktálási időszakuk megadva, rengetegen próbálják meg rögzíteni az adatokat.

Soron kívül Reuters: 1,1 milliárdos segélycsomagot készül kiutalni az Egyesült Államok Ukrajnának 

Az E.ON weboldalán többszöri próbálkozásra is az „Adatok betöltése sikertelen” hibaüzenet jelenik meg, sem a diktálás, sem a korábbi mérőállások megjelenítése nem működik megfelelően, vélhetően a túlterheltség miatt. Itt egyébként sikeres diktálásnál július 31-et adnak meg rögzítési dátumként.

A felhasználók a telefonos ügyfélszolgálatokat is megrohamozták, azok is hasonlóan túlterheltek, a közösségi oldalakon sorra jelennek meg a kommentek, hogy sem telefonon, sem applikáción, de még sms-ben sem sikerül rögzíteniük a mérőállást.

Hogy ez a lehetőség miért olyan lényeges, az egyelőre még nem tisztázott, ám könnyen lehet, hogy az augusztus 5-ig diktált mérőszámok mind az áram, mind pedig a gáz esetén külön lesznek választva a már megnövekedett ártól, így még a rezsicsökkentett költséget fizethetjük, akár túlfogyasztás esetén is.

Az, hogy a korábban megállapított kvóta miként lesz számítva – tehát év elejétől, vagy augusztus 1-től, szintén továbbra is kérdőjeles, azonban roppant fontos részlet, főleg azok számára, akik a már meghatározott kvótákat elérték, esetleg meg is haladták.