Clouds
21 Budapest
Dollár
359,41 Ft
Euró
390,62 Ft
Font
445,58 Ft
Bitcoin
23,120 $

Megrohamozták a boltokat a magyarok

Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Gazdaság
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Indul a karácsonyi roham: a legnagyobb bevásárlóközpontok megteltek a karácsonyi ajándékokat beszerző vásárlókkal, sokan több tízezret költenek ajándékokra.

Teljesen megteltek a nagyobb bevásárlóközpontok, ahol rengetegen csak most, aranyvasárnap szerezték be az ünnepi meglepetéseket. Sokan több tízezret költenek ajándékokra, a legtöbben ruhákat és játékokat vesznek. Idén is népszerűek az elektronikai cikkek, sokan vesznek tévét, robotporszívót és mobiltelefont.

A Tények riportjából derült ki, hogy az adventi koszorú negyedik gyertyáját is meggyújtotta az egri érsek vasárnap délután, az eseményen pedig rengeteg ember megjelent a Dobó téren, hogy együtt hangolódjanak az ünnepekre.

Eközben a szolnoki főtéren biciklitekeréssel lehet fénybe borítani a karácsonyfát: amíg a felnőttek forró csoki mellett melegedtek, addig a gyermekek egymást váltották a nyeregben. Egy kislány meg is osztotta, rendkívül izgalmasnak találja, hogy biciklitekeréssel lehet áramot generálni.

Megteltek a bevásárlóközpontok

A karácsony előtti utolsó hétvégén sokan indultak beszerezni ajándékokat, a szolnoki pláza is megtelt: a vásárlók azt mondják, több tízezret is elköltenek ilyenkor. Egy vásárló úgy nyilatkozott, megközelítőleg 30-40 ezer forintot költ karácsony ajándékokra, melyek között van ruhanemű.

Míg egy másik megosztotta, idén jóval többet fizetett az ajándékokért, mint tavaly: elmondása szerint mintegy 40 százalékkal hagyott ott többet a boltokban. Eközben a miskolci pláza is tele volt vásárlókkal aranyvasárnap: egy hölgy megosztotta, a kisgyermekeknek vásárol elsősorban, többi családtagjának pedig idén kisebb ajándékokat szánt.

Az elektronikai üzletek is rendkívül népszerűek a magyarok körében, többen televíziót, vagy műszaki cikkeket szereznek be az ünnepekre. Egy hölgy elárulta, autós fedélzeti kamerát szeretnének vásárolni, illetve egy robotposztívót, ha ár-érték arányban is megtalálják a megfelelőt. Az egyik elektronikai cikkeket árusító üzlet ügyvezetője megosztotta, az idei év slágerei a konyhai eszközök mellett a telefon és a televízió.