Megölte a feleségét, majd keresőcsapatot indított a megtalálására

Fotó: Pixabay
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. október 18. - 15:02

Egy féltékeny férjet azzal vádolnak Németországban, hogy megfojtotta feleségét, majd a gyermekeikkel és a húgával színlelt keresőcsapatot szervezett.

A vádlott férj, akit a 27 éves Patrick S.-ként azonosítottak, állítólag az év elején megölte egykori szépségkirálynő feleségét, miután az közölte vele, hogy el akarja hagyni őt. A saját bevallása szerint „rendkívül féltékeny“ férj azt mondta a hatóságoknak, hogy neki és a feleségének, akit 27 éves Jennifer S.-ként azonosítottak, házassági problémái voltak. Hozzátette, Jennifer a halála előtti napon adott neki még egy esélyt, amikor a férfi kijelentette, hogy „meg akar változni“.

A férfi állítólag 2021. február 27-én puszta kézzel megfojtotta a nőt. Ezután SMS-t küldött a felesége húgának a telefonjáról, hogy aznap délután sétálni akar a Rajna folyó mentén, ahol a hamis keresés kezdődött – írja a New York Post

A nő holttestét végül nem messze a házaspár Biebesheim am Rhein-i lakásától találták meg, a férjet pedig másnap letartóztatták. Az ügyészek állítólag azzal érveltek, hogy „mivel ő nem kaphatta meg a nőt, más sem kaphassa meg“.

Már korábban el előfordult családon belüli erőszak, és házassági problémáik is voltak. 2020. január 8-án a férj betörőnek álcázta magát, és „betört“ a házaspár otthonába, ahol az akkor még csak 5 éves fiuk szeme láttára kétszer megszúrta az asszonyt egy konyhakéssel.

Ezeket a vádakat ejtették, amikor a nő megtagadta a vallomástételt. Emellett azt is elmondta a kiérkező mentősöknek, hogy felismerte a támadót Patrickként.

A férj, aki hivatásos festőművész, a keddi bírósági meghallgatásán hallgatott. Hivatalosan gyilkossággal és testi sértéssel vádolták.