Clouds
21 Budapest
Dollár
376,61 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
459,06 Ft
Bitcoin
28,341 $

Unortodox rendelés: megmarta egy kígyó, egy ételfutár mentette meg az életét

Fotó: Unsplash/Brett Jordan
Epic
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A meghökkentő eset Kínában történt, amikor is egy biciklis futár egy szokatlan rendeléssel találkozott: egy nőt megmart egy kígyó és azonnal ellenanyagra volt szüksége.

A South China Morning Post jelentése szerint egy dél-kínai biciklis futár talán élete legfurcsább rendelését teljesítette: a múlt héten egy ügyfél “sürgős szállítást” kért, miután megmarta egy kígyó, ám nem állt rendelkezésre ellenanyag.

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

A Kuanghszi-Csuang autonóm tartományban található Pejhajban élő nő egy platformon kígyómarás kezelésére használt gyógyszereket rendelt, a megjegyzésbe pedig azt írta, a dolog nagyon sürgős, ugyanis megmarta egy kígyó. Yang Zhuofan, a futár érthető módon kissé megijedt a rendelés szövegét olvasva, s amint átvette a rendelést, azonnal írt a nőnek, hogy természetesen teljesíti a kérést, amilyen gyorsan csak lehet.

Yang egy belvárosi gyógyszertárban gyűjtötte össze a szükséges gyógyszereket, és egy közeli kisebb klinikára szállította azokat, ahol elfogyott a kígyómarás elleni szer. Ezt jelezte is egy üzenetben, ám amikor percek múlva nem kapott választ, aggódva újra írt a nőnek:

“Még mindig életben vagy? Még mindig életben vagy? Most haladok el az 1-es számú középiskola mellett. Tarts ki!”

Yang lélekszakadva sietett a klinikára, úgy, hogy 20 perc alatt tette meg azt az 5 kilométeres utat, mely normális esetben több mint 30 percet venne igénybe. A futár végül megérkezett a célállomásra és egy újabb üzenetben jelezte a nőnek, hogy megérkezett, majd megpillantotta az ügyfelet, aki szerencsére időben megkapta az ellenanyagot.

Yang becsületességének híre azóta körbejárta a közösségi média platformjait, ahol rendre dicsérték a mindössze 19 éves egyetemistát, aki mindent megtett azért, hogy megmentse egy idegen életét. A futár pedig úgy fogalmazott bravúros cselekedete után:

“Most már rájöttem, hogy a futármunka értelme nemcsak az, hogy árut küldjek az embereknek, hanem az is, hogy megmentsem az emberek életét.”