Meglepő helyen találtak rá egy alvilági figura fegyverraktárára Budapesten

Fotó: illusztráció | Twenty20

Bense Róbert

2022. január 22. - 17:40

Még a terasz betonját is felverték a nyomozás érdekében, végül ez vezetett sikerre.

Többek között géppisztolyokat, kézifegyvereket, hangtompítókat, maszkokat, és golyóálló mellényeket találtak egy budai ház terasza alá betonozva. A szálak egy ismert bűnözőhöz vezethetnek, a rendőrség lőfegyverrel, illetve lőszerrel való visszaélés miatt nyomoz.

A HVG értesülései szerint az eljárás ahhoz a Turek becenevű D. Alexhez köthető, aki a rendőrség szerint 1999-ben kivégeztette gyerekkori barátját, Döcher Györgyöt, alvilági körökben ismertebb nevén a Csontkezűt, és akinek a szlovák hatóságok szerint a dunaszerdahelyi mészárláshoz is köze lehet.

Turek és Csontkezű a kilencvenes évek rettegett bűnözőpárosa volt, több gyilkossággal is összefüggésbe hozták őket, de egyiket sem sikerült rájuk bizonyítani. Később megromlott a kettejük közötti viszony, végül ez vezethetett – a rendőrség gyanúja szerint – a rákospalotai kocsmában bekövetkezett leszámoláshoz, melyben Döchert kivégezték.

Bár arról nincs hír, hogy ehhez, vagy a dunaszerdahelyi Fontána étteremben elkövetett mészárláshoz van-e köze a Turek egyik bizalmasának ingatlanában felfedezett fegyvereknek, de állítólag a D. Alexszel korábban üzleti kapcsolatban álló, jelenleg letartóztatásban lévő férfi vallomásai alapján jutottak el a nyomozók a budai ház teraszába betonozott fegyverarzenálhoz.