Meglepő fordulatot vehet Sergio Agüero karriere

Budapest, 2021. február 24. Sergio Agüero, a Manchester City (j) és Nico Elvedi, a Borussia Mönchengladbach (j2) játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében játszott Borussia Mönchengladbach - Manchester City mérkõzésen Budapesten, a Puskás Arénában 2021. február 24-én. MTI/Szigetváry Zsolt
not image

Nagy Noel

2021.április.7 - 14:50

Sergio Agüero már biztosan távozik a Manchester City csapatától, ám a korábbi sajtóértesülések ellenére koránt sem biztos, hogy az FC Barcelonában folytatja a pályafutását.

Az FC Barcelona mindenképpen szeretne egy támadót igazolni a nyáron, ám a klub pénzügyi helyzete nem engedi meg, hogy hatalmas összegért sztárcsatárt szerezzenek. Itt jönnek képbe azok a játékosok, akik a nyáron szabadon igazolhatóvá válnak, közöttük is kiemelkedik egy név.

Sergio Agüeronak ugyanis lejár a szerződése a Manchester City csapatánál, ahol közel egy évtizedet töltött, számos trófeát megnyerve. Egyetlen serleg hiányzik a vitrinjéből, a Bajnokok Ligája trófea, erre azonban jó esélye van idén Pep Guardiola csapatának.

Agüero kapcsán az FC Barcelona gyakran merült fel; állítólag Joan Laporta újdonsült klubelnök nagyon szeretné a soraiban tudni a 32 éves argentin támadót. A tapasztalata és képességei mellett az is vonzó a katalánoknak, hogy remek kapcsolatot ápol a klub ikonjával, Lionel Messivel.

Ez azonban koránt sem biztos, hogy meg fog valósulni, ugyanis a brit The Telegraph értesülései szerint Agüero szívesen maradna a Premier League-ben, és más csapatnál is bizonyítaná a képességeit. Ezért akár a Bajnokok Ligájáról is hajlandó lenne lemondani, hogy Angliában maradhasson.

A brit lap szerint két klub jön szóba elsősorban, a Chelsea és a Tottenham Hotspur, amelyet Agüero szívesen választana. A Tottenhamnél annyi nehezítő tényező van a számára, hogy továbbra is a csapat színeiben futballozik Harry Kane, aki a világ egyik legjobb formájában lévő támadója jelenleg.

Amennyiben Kane távozik, úgy Jose Mourinho elgondolkodhat rajta, hogy egy igazi tapasztalt rókával pótolja az angol támadót. A Chelsea esetében pedig hiába a bőségzavar a támadók terén, Thomas Tüchel mindenképpen szeretne igazolni egy klasszikus kilencest, melyre a 32 éves argentin remek jelölt.

A Chelsea esetében viszont többször lehet arról hallani, hogy esetleg rárepülnek a Dortmund norvég gólzsákjára, Erling Haalandra, aki viszont nem lesz egy olcsó mulatság. Ennek az igazolásnak lehet alternatívája Agüero, akiért viszont egy fontot sem kell letenni a fizetésén és az esetleges bónuszokon felül.