Dollár
388,39 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
476,62 Ft
Bitcoin
16,942 $

Meglepő bejelentés a Google-től, lelövik az egyik szolgáltatásukat

Fotó: Unsplash

Bense Róbert

2022. október 1. - 12:01

A Stadia 2019-ben nagy dérrel-durral érkezett, maga az elképzelés pedig jól is hangzott, csak hát a megvalósítás már nem lett ilyen sikeres.

A koncepció az alábbi volt: mindenféle horrorisztikus árú hardver és laggolás nélkül, mindössze megfelelő sebességű internetkapcsolattal és egy kontrollerrel játszhatunk akár böngészőből is streamelve, mindezt 4K-ban.

Soron kívül Orbán Viktor: nem kell tartani ellátási problémáktól, a problémát az ár jelenti

Jól hangzott, talán túl jól is, azonban a fizetős verzió elindulásával jöttek is a problémák. A legnagyobb az volt, hogy a nem hozott elég bevételt, ez pedig rövid úton kicsinálja az ehhez hasonló kezdeményezéseket, még akkor is, ha azt éppenséggel a Google próbálja meg bevezetni.

A bukta már akkor látszott, amikor a Google elkezdte leépíteni a játékfejlesztői részleget, így nem meglepő módon az exkluzív játékok is elmaradtak, és bár a nyáron még nyugtatgatták a felhasználókat, hogy nem szüntetik meg a platformot, végül be kellett látni, ez így nem fog működni.

Mint az IGN Hungary is megírta, azoknak, akiknek Pro előfizetésük van, valamint játékokat, add-onokat, és egyéb, a Stadiához köthető hardvereket vásároltak, a Google jövő év közepéig visszafizeti a pénzüket. Maga a szolgáltatás pedig még 2023. január 18-ig lesz elérhető.

Phil Harrison alelnök és a Stadia ügyvezető igazgatója elmondta, hogy megszerzett tapasztalatokat nem fogják veszni hagyni, azok más Google szolgáltatásokban élnek majd tovább a jövőben.