Dollár
393,71 Ft
Euró
413,36 Ft
Font
480,86 Ft
Bitcoin
17,003 $

Megközelítheti a járvány előtti számot a vendégéjszakák száma Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszló, 2019. január 3. Az év végi ünnepnapokon, adventkor, karácsonykor, szilveszterkor, újévkor telt házzal üzemelt a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. Aqua-Palace Élményfürdõje. Az új év elsõ napjaiban is tart a téli strandszezon, a 13 medencét napi 1400-1600, fõként orosz, ukrán, lengyel, román és magyar vendég keresi fel. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Takács Petra

2022. október 29. - 16:59

Eltöltötték az egymilliomodik vendégéjszakát a hajdúsági fürdővárosban, alaposan meg is ünnepelték.

Helyi szolgáltatók, szállásadók, és a város vezetői köszöntötték az idei egymilliomodik vendégéjszakát eltöltő vendéget Hajdúszoboszlón szerdán.

Soron kívül Újraindult a Dunai Finomító, de idő kell az ellátási problémák megoldására

Tíz helyi szálloda vett részt az akcióban, az egymilliomodik éjszakát eltöltő budapesti vendég a Hőforrás hotelben szállt meg, és ebből az alkalomból kétszemélyes hétvégi pihenést nyert – mondta el a fürdőváros polgármestere az MTI-nek, miután köszöntötte a jubiláló vendéget.

Tovább nőhet a szám az év végéig

Czeglédi Gyula kiemelte: a koronavírus-járvány előtti utolsó teljes szezonban, 2019-ben több mint egymillió háromszázezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták Hajdúszoboszlón, ez a szám 2020-ban a felére csökkent, tavaly pedig 2020-hoz képest mintegy 50 százalékkal nőtt.

A polgármester reményei szerint az idén még 150-200 ezerrel emelkedhet a vendégéjszakák száma, erre utalnak az előzetes foglalások: hétközben 40 százalékos a szálláshelyek foglalása, de hétvégéken és ünnepeken minden szálloda teltházzal üzemel.

Czeglédi Gyula kitért rá, hogy a folyamatosan működő szállodák közül egy sem zár be a megnövekedett költségek miatt, a gyógyfürdő és az élményfürdő is folyamatosan látogatható, ami természetesen jelentős mértékben hozzájárul a magas vendégszámhoz.

MTI

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.