Dollár
427,03 Ft
Euró
423,82 Ft
Font
485,44 Ft
Bitcoin
20,165 $

Megkezdték az ukrán kikötők előkészítését a gabonaszállítás újraindítására

Aknaveszélyre figyelmeztetõ tábla a Fekete-tenger partján fekvõ Odessza kikötõvárosban 2022. április 5-én. MTI/EPA/Sztepan Franko
not image

Borbély Fanni

2022. július 24. - 15:01

Miután végre megszületett a megállapodás az ukrán gabonafolyosóról, már nagyban folynak a munkálatok az ukrán kikötőkben.

Az ukrán Pravda vasárnap arról számolt be, hogy az ukrán hatóságok megkezdték az odesszai, a csornomorszki, valamint a pivdennyi kikötők előkészítését a szállítások újraindítására.

Soron kívül Varga Mihály: 300 milliárd forintot kaphat Magyarország az EU-tól energiabiztonságra 

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, végre megszületett a megállapodás az ukrán gabonafolyosóról, ezzel pedig ismét kijuthat az országból az ukrán gabona, egyenesen a világpiacra.

Az ukrán hatóságok egy hivatalos közleményben tájékoztattak arról, hogy a szállítóhajók érkezése és indulása az ukrán tengeri kikötőkbe egy konvojjal fog megvalósulni, magyarul egy vezető hajót fognak követni az érintett ukrán szállítóhajók.

A konvojok tervei már javában készülnek, nem sokkal azután pedig, hogy aláírásra került a megállapodás Törökországban, a török elnök és Olekszandr Kubrakov ukrán infrastrukturális miniszter bejelentette, hogy a következő napokban újraindulhat a hajóforgalom az eddig orosz blokád alatt álló ukrán kikötőkből.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.