Dollár
436,99 Ft
Euró
423,41 Ft
Font
475,15 Ft
Bitcoin
19,222 $

Megkezdték a Facebook-okosórák fejlesztését

not image

Kulcsár Péter

2021. február 15. - 19:03

A közösségi média vezető platformja nemrég egy olyan okosóra tervezésébe kezdett, amellyel az üzenetküldésen kívül az egészségügyi állapotunkat is nyomon követhetjük.

A Facebook okosórája a Google operációs rendszerével lesz ellátva, Mark Zuckerbergék azonban egy saját OS-t is fejlesztenek jövőbeni hardvereikhez, amelyek előreláthatólag 2023-ban kerülhetnek piacra – tudta meg a The Information magazin.

Soron kívül Döntött a finn kormány, nem látják szívesen az oroszokat 

Az okosóra főként a Facebook tulajdonában lévő applikációkra, főként a Messengerre, WhatsAppra és Instagramra épülhet, de mobilkapcsolat létrehozására is alkalmas lesz, így közvetlenül csuklónkról küldhetünk üzeneteket mobiltelefon helyett.

A hardveres megoldásoknak köszönhetően különféle egészségügyi szolgáltatásokhoz csatlakoztathatjuk a kütyüt, például a Peloton Interactive fitneszcég funkciói is elérhetőek lesznek rajta.

Mivel a Facebookot az utóbbi évek botrányai után a kevésbé megbízható vállalatok egyikeként tartják számon a felhasználók, ezért az okosórát adatvédelmi szempontok alapján óriási szkepticizmussal fogadhatják a rajongók, főleg úgy, hogy a cég ezentúl még több információt gyűjthet be egészségi állapotunkról, amelyeket harmadik félnek potom összegekért bármikor értékesíthetnek tudtunk és beleegyezésünk nélkül.

A Facebook okosórái 2022-ig egészen biztosan a tervezőasztalon maradnak, a lap által megkeresett bennfentes forrás szerint még azt mérlegelik, megérné-e számukra a projekt anyagilag.

Ha hihetünk a szivárogtatónak, akkor a Facebook minden bizonnyal az Apple Watch Series 6 és a Watch SE alatti árkategóriát célozhatja meg, bár kérdéses, ezzel jól járnának-e a konkurenciáktól hemzsegő piacon.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.