Szilágyi István fia egy rejtélyes személyt gyanúsít a gyilkossággal

Fotó: Unsplash/Aditya Joshi
not image

Borbély Fanni

2021.június.21 - 22:52

Hétfőn megkezdődött Szilágyi István fiának tárgyalása, miután a férfi tavaly májusban meggyilkolta színész édesapját. Ha a bíróság bűnösnek találja, életfogytig tartó börtönre is számíthat, a férfi pedig azóta vallomást is tett.

Az egykor operatőrként dolgozó 50 éves férfit bilincsben vitték a bíróságra, miután jelenleg is magas kockázatú rabnak tartják, így a vezetőszárat sem vették le, de a kézi bilincset külön bírói kérésre eltávolították róla.

Az Origo úgy értesült, hogy Sz. Péter zárt tárgyalást kért, amit a bíró elutasított, a férfit pedig különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolják.

A férfi a bíróságon azt állította, hogy először saját apja támadt rá, majd egy rejtélyes személy megölte Szilágyi Istvánt. A férfi azt állította, hogy az apja rontott rá először, de azt elismerte, hogy ezután valóban használt kalapácsot apja ellen. Azt azonban tagadta, hogy ő ölte volna meg az apját, ugyanis a tragédiáért szerinte egy sötétben felbukkanó idegen a felelős, aki őt is leütötte.

“Áramcsapásszerű ütést éreztem a tarkómon … fehér fényt láttam. Mikor magamhoz tértem az ágyon, rézsútosan keresztbe feküdtem az öregen”

– közölte a bíróságon Szilágyi István fia.

A vádirat szerint az 50 éves férfi együtt élt időskorú szüleivel XVII. kerületi családi házukban, ahol május 3-án reggel kalapáccsal az apjára támadt, és olyan súlyosan bántalmazta, hogy a sértett a helyszínen meghalt.

A férfi korábban – ittasan – többször is bántalmazta édesapját, a sértett azonban nem akarta fia megbüntetését, egy korábbi eset kivételével nem is indult emiatt ellene büntetőeljárás. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az elkövetés napján őrizetbe vette a férfit, és nyomozást folytatott ellene.