Dollár
395,18 Ft
Euró
408,17 Ft
Font
473,67 Ft
Bitcoin
16,421 $

A megjelentés óta több mint 25 millió PS5-öt adott el a Sony

Fotó: Unsplash/Charles Sims
not image

Borbély Fanni

2022. november 1. - 13:22

A Sony kiadta legfrissebb eladási eredményeit, melyből kiderült, mennyire volt népszerű a konzol a megjelenése óta.

Az Engadget számolt be arról, hogy a Sony közzétette legfrissebb eredményeit a PS5 eladásai kapcsán, melyből kiderült, hogy az aktuális negyedévben mintegy 3,3 millió PlayStation 5-öt értékesítettek, ami tökéletesen egyezik a tavalyi év azonos időszakának eladásaival.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

A megjelentés óta összesen 25 millió új generációs konzol fogyott, ám a negyedéves adatok messze elmaradnak a 2022-es pénzügyi évre kitűzött eladási céloktól: a Sony ugyanis 18 millió darabot kívánt eladni, ehhez azonban még nagyon sok eladásra lenne szükség.

Az eladások most 5,7 millió darabnál tartanak, ami a tavalyi év azonos időszakához képest mindössze 100 ezres nagyságrendű növekedést mutat, akkor ugyanis 5,6 millió eladott konzolt jegyeztek.

Noha a számok rendkívül hasonlóak, a bevétel jóval több: mintegy 12 százalékkal növekedett a Sony bevétele a PS5 eladásokból a tavalyi évhez képest, mely jelenleg 4,92 milliárd dolláron áll, ez pedig leginkább az év eleji áremelésnek tudható be.

A nyereség tekintetében azonban már nem ilyen rózsás a helyzet, mivel az 49 százalékkal csökkent, noha inkább a befektetések miatt könyveltek el jóval alacsonyabb nyereséget, hiszen a Sony felvásárolta a Bungie-t, ezzel együtt pedig a fejlesztői költségek is megemelkedtek.

A Sony tavaly összességében 11,5 millió konzolt adott el, az adatok alapján pedig nagy eséllyel idén is hasonlóképpen alakulnak majd az eladási számok. Nyilván sok múlik a karácsonyi időszakon is, továbbá az is fontos tényező, hogy a gyártás és a kereslet összhangban marad-e egymással.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.