Clouds
21 Budapest
Dollár
358,25 Ft
Euró
385,42 Ft
Font
437,81 Ft
Bitcoin
28,018 $

Mégis nyitva maradhat a főváros egyik legkedveltebb fürdője

Budapest, 2022. május 14. A szecessziós stílusban épült Gellért Gyógyfürdõ és Uszoda, amely 1918-ban nyitotta meg kapuit, majd 1927-ben a hullám strandfürdõvel és 1934-ben a pezsgõfürdõvel bõvült. A „feltörõ csodahatású” forrásokról már a XV. századból is találunk feljegyzéseket. A törökök is kedvelték, mivel nagyobb és forróbb vizû volt, mint a korabeli budai fürdõk. A XVII. században Sárosfürdõnek nevezték a medencék fenekén leülepedett, a forrásvízzel feltörõ finom forrásiszap miatt. A fürdõrész szorosan kapcsolódik a Gellért Szállodához, amely jelenleg felújítás alatt áll és amely munkák 2022 õszétõl a fürdõrészre is kiterjednek. MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A Gellért szálló felújításáig a gyógyfürdő sem zár be.

A 2019-ben gazdát cserélt Gellért szálló és gyógyfürdő ugyan külön tulajdonosok birtokában van, azonban mindkettő felújítását tervezik, a terv szerint pedig a két rekonstrukciót egybekötötték volna.

Soron kívül Szuper újdonságokkal vár a Disney+ áprilisban

Az eredeti ötlet szerint mindkét létesítményt bezárták volna már a tavalyi év elején, azonban ez nem történt meg, a renoválást folyamatosan halasztották, mindeközben a szálló ismét új tulajdonoshoz került.

A szálló felújítása ezen időszak alatt megakadt, a Gellért gyógyfürdő ugyanakkor nyitva maradt, azt pedig továbbra sem tudni, hogy előbbi mikor nyithat újra – számolt be róla a Termál Online.

Mivel az infrastruktúra részben közös, ezért is lehetett volna szükség az egyidejű felújításra, azonban a fürdő esetében megoldották a külön áramforrást, így az is lehet, hogy mégsem lesz szükség a bezárásra.

Az a lehetőség is felmerült, hogy a Gellért Gyógyfürdőt ütemezetten újítják fel, ami szintén lehetővé tenné, hogy a munkálatok idején is fogadhassák a vendégeket.