Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,20 Ft
Bitcoin
27,305 $

Meghalt egy jelentkező, vizsgálják az amerikai haditengerészet kiképzését

Fotó: Unsplash/Madison Carson
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy fiatal tengerész a rendkívül megerőltető kiképzés közben vesztette életét, melynek kapcsán vizsgálatot indítottak. Most kiderült, számos és komoly probléma van a haditengerészet kiképzésével.

A Straits Times jelentése szerint az amerikai haditengerészet csütörtökön hozta nyilvánosságra vizsgálata eredményeit: kiderült, hogy komoly problémákat fedeztek fel a brutálisan nehéz kiképzés kapcsán, melyből az elit Seals különleges erők tagjai kerülnek ki.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

A vizsgálatot azt követően indították, hogy Kyle Mullen tengerész 2022 februárjában, kiképzés közben életét vesztette. A csütörtöki közlemény szerint a haditengerészet „több rendszerben is olyan hibákat talált, melyek miatt számos jelöltnél fennállt a súlyos sérülések magas kockázata”.

A problémákat részletezve kiemelték a a vezetés elégtelen felügyeletét, a kockázatértékelés hiányát, a „folyamatos hatékony orvosi felügyelet vagy ellátás biztosítására nem képzett, nem szervezett, nem integrált és nem gyakorolt orvosi rendszert”, valamint a teljesítményfokozó szerek használatát.

A vizsgálat megállapította, hogy Mullen a „pokoli hét” befejezése után tüdőgyulladásban vesztette életét: azon a héten a jelölteket fizikai határaikig hajtják, miközben nem aludhatnak. Mullen mellett több másik személy is kórházba került.

Ő és a csapat többi tagja egyaránt légzőszervi problémákkal került orvoshoz, noha ezt az információt a klinikával nem közölték, mely a végső orvosi vizsgálat után engedélyezte, hogy a fiatal a laktanyában pihenhessen. A vizsgálat megállapításai szerint a laktanyában „orvosi vagy sürgősségi ellátási képzettséggel nem rendelkező fiatalabb őrszemek” felügyelték, s amikor egyikük látta, hogy Mullen állapota romlik, értesítette az ügyeletes egészségügyi tisztet.

Az egészségügyi tiszt erre közölte, hogy Mulen akkor mehet a kórházba, ha „rossz állapotban” van, de reggel úgyis minden jelentkezőt kiértékelnek majd. A kórházba szállítás lehetőségét Mullen többször is visszautasította. Végül csak azután kapott orvosi ellátást, hogy egy tiszt felhívta a 911-et, amikor az őrségtől megtudta, hogy Mullen állapota romlott.