Meghalt egy 14 éves fiú, miután a társai fojtogatni kezdték az iskola udvarán

Fotó: Unsplash
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Hamdan unokatestvére azt nyilatkozta, hogy a bántalmazók egy TikTok-kihívásnak állították be az egészet, de a rendőrség szerint nem erről volt szó.

A jelentések szerint június 6-án, kedden 13:20 körül értesítették a mentőket, akik a West Lothian állambeli Blackburnben található St Kentigern’s Academyhez indultak, hogy megpróbálják megmenteni a 14 éves Hamdan Khaliqot.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

A fiút azonnal kórházba szállították, ahol később életét vesztette. A családja azóta értesült a sajnálatos hírről, illetve jelenleg is vizsgálat folyik a haláleset körülményeinek feltárására – derül ki a Daily Mail beszámolójából.

Az St Kentigern’s Academy honlapján közzétett közlemény alapján egy „elszigetelt incidens” történt az iskola területén, majd az igazgató, Andrew Sharkey elmondta, hogy mélységesen lesújtotta a történtek híre, illetve őszinte részvétét fejezte ki.

A család azt állítja, hogy a tragédia azért következett be, mert a fiút fojtogatták a társai az udvaron, ráadásul kiközösítettek és rendszeresen megaláztak, holott egy csendes, jóravaló gyerek volt, aki sosem ártott volna senkinek.

„Hamdant azért bántották, mert más volt, mint a többiek. Fojtogatni kezdték, mondván, ez csak egy TikTok-kihívás”

– nyilatkozta a fiú unokatestvére, ám a rendőrség azt állítja, hogy nem erről lehetett szó.