18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Clouds
21 Budapest
Dollár
344,86 Ft
Euró
371,08 Ft
Font
431,95 Ft
Bitcoin
26,811 $

Meggyilkolt egy férfit, a holttestet felgyújtotta – életfogytiglanra ítélték

Fotó: Unsplash/Lacie Slezak
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A kegyetlen gyilkossági ügyet csak tovább súlyosbítja, hogy a gyilkosság után a holttestet egy játszótér közelében hagyták.

A Sky News jelentése szerint Jude McPhie egyike volt annak a két férfinak, akit William Leiper meggyilkolása kapcsán elítéltek: bűntársát, Christopher O’Reillyt több mint öt évre börtönözték be, miután bűnösnek vallotta magát az igazságszolgáltatás meghiúsításának kísérletében.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Mindkét férfit elítélték annak a férfinak a meggyilkolásával kapcsolatban, akinek holttestét egy játszótér közelében dobták el és gyújtották fel. A 42 éves Jude McPhie 2021 augusztusában támadta meg a 31 éves William Leipert a glasgow-i Pollok városrészben.

Leiper holttestét ezután a Househill Parkba vitték, ahol annak ellenére, hogy számos lakóház veszi körbe a területet, felgyújtották. A maradványokat végül augusztus 4-én, a reggeli órákban fedezték fel. A múlt hónapban McPhie beismerte Leiper meggyilkolását, valamint azt is, hogy megpróbálta akadályozni a nyomozást.

Bűntársa, a 27 éves Christopher O’Reilly szintén bűnösnek vallotta magát az igazságszolgáltatás meghiúsításának kísérletében. A Glasgow-i Legfelsőbb Bíróságon kedden McPhie-t életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, s leghamarabb 18 év múlva szabadulhat.

Lord Young bíró rámutatott, a vallomásokból kiderült, hogy McPhie több alkalommal is vitába keveredett az áldozattal a pénz miatt, kiemelve, hogy a nyomozás során az is kiderült, hogy alkohol és kábítószer hatása alatt állt, amikor elkövette a kegyetlen gyilkosságot.

A környéken lakók hallották, ahogy az áldozat könyörgött gyilkosának, hogy hagyja abba a támadást, melyet egy kalapáccsal követett el. Végül McPhie szándékosan akadályozta a nyomozást részben azzal, hogy megtisztította a helyszínt, megsemmisítette a gyilkosság idején viselt ruházatát, majd megbízta bűntársát azzal, hogy gyújtsa fel a holttestet egy nyilvános parkban.