Megerősítették a pletykákat, hamarosan érkezhet a Samsung Galaxy A82 5G

Notebookcheck
not image

Kulcsár Péter

2021.május.8 - 02:17

Habár korábban még nem volt biztos a középkategóriás mobiltelefonok egyik gyöngyszemének tartott A80-as széria soron következő darabjának megjelenése, a legújabb szivárogtatások alapján érkezni fog az okoseszköz.

A dél-koreai gyártó nemrég dobta piacra hazai piacán a Galaxy Quantum 2 névre keresztelt modellt, ami minden bizonnyal Európában és a tengerentúlon Galaxy A82 5G néven jelenhet meg a viszonteladóknál.

Mivel a Samsung még semmilyen hivatalos információval sem szolgált, ezért pusztán szóbeszédek alapján lehetett arra következtetni, hogy valamikor nyár környékén kerülhet piacra a készülék.

Az Android Central hírportál szúrta ki, hogy a Samsung legújabb szoftveres biztonsági frissítésének leírásában többek között szerepel a Galaxy A82 5G is, ami arra utal, hogy a gyártó már gondolt a jövőre is.

A Galaxy A82 5G 6,7 hüvelykes, 1440p felbontású Dynamic AMOLED kijelzőt kapott, melynek hátlapján egy három kamerából álló rendszer díszeleg egy 64 megapixeles főszenzorral, egy 12 megapixeles ultraszéles, valamint egy 5 megapixeles makrókamerával.

Az előlapon egy 10 megapixeles szelfikamerát találhatunk, míg a megfelelő üzemidőt és az energiaellátást a hátlapba szerelt 4 500 mAh-ás akkumulátor biztosítja.

A Galaxy A82 5G a Qualcomm Snapdragon 855+ lapkakészletét kapta meg, ami természetesen támogatja az 5G-s hálózatot, teljesítményével pedig a középkategóriába helyezi a készüléket.