Megérkezett a védettségi igazolvány applikációja

MTI/Varga György
not image

Borbély Fanni

2021.május.11 - 17:08

A Magyarországon kiadott védettségi igazolványokhoz fejlesztett applikáció elkészült, melynek segítségével megkönnyíthetjük majd külföldi utazásainkat.

A Magyar Hírlap arról számolt be, hogy az alkalmazás napokon belül elérhetővé válhat a felhasználók számára, s letölthető lesz okostelefonra és táblagépre egyaránt.

A plasztikkártyával ellentétben sokkal több információt találhatunk majd meg a kártyával kapcsolatosan az applikációban, ugyanis azt is látni lehet majd, hogy a felhasználó mikor kapta meg az oltóanyagokat, sőt, azt is, hogy milyen típusú vakcinát kapott.

A 24.hu azt írja, hogy az első és második oltás időpontját is feltüntetik majd az alkalmazásban, mely igen fontos szempont lehet bizonyos országoknál, ahol a beutazás feltétele a teljes védettség, mely a legtöbb oltóanyag esetében két dózis után kimutatható.

Az applikáció azért is remek megoldás, mert egyelőre nem tudni, hogy mi lesz azokkal az emberekkel, akik nem kapták meg postai úton védettségi igazolványukat, vagy éppen érvénytelenítették azt, tehát sokkal könnyebben lehet majd nyomon követni a dokumentum érvényességi idejét is.