Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,049 $

A megélhetési válság az olaszokat sem kíméli, kevesebbet tudnak szánni az ünnepekre

Fotó: Unsplash
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A számok arra utalnak, hogy az olasz dolgozók fele a villany- és gázszámlák kifizetésére fogja fordítani a 13. havi jövedelmét.

A megélhetési válság hatásai a világ számos részén éreztetik a hatásukat, és ez alól Olaszország sem kivétel, ahol a felmérések azt mutatják, hogy az emberek a fizetésük egyre nagyobb részét költik a rezsire.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

A helyzetet pedig még tovább nehezíti, hogy negyven éve nem volt akkora a pénzromlás, mint most, s ennek az az egyik következménye, hogy az olasz családok a korábbi évekhez képest kevesebbet költenek karácsonykor.

Mindemellett a számok arra utalnak, hogy az olasz dolgozók fele a villany- és gázszámlák kifizetésére fogja fordítani a 13. havi jövedelmét, és tíz év óta most először lesz a legalacsonyabb a karácsonyra fordított fejenkénti összeg, mindössze 157 euró.

A hirado.hu beszámolójából az is kiderül, hogy ha ezt összehasonlítjuk a pandémia előtti időszakkal, látni fogjuk, hogy az olaszok akkoriban több száz eurót költöttek az ünnepek alatt, így ez jelentős visszaesésnek mondható ebből a szempontból.