Dollár
395,72 Ft
Euró
417,33 Ft
Font
483,51 Ft
Bitcoin
16,934 $

A megélhetési válság ellenére sem terjesztik ki az ingyenes iskolai étkezést

Fotó: Pixabay
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egészen megdöbbentő kijelentést tett egy brit miniszter: még a megélhetési válság ellenére sem tervezik felmérni, hogy mindez milyen hatással van azon családokra, melyek nem jogosultak az ingyenes iskolai étkezésre.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, sok gyermeknek hatalmas segítséget jelentene, ha a brit kormány kiszélesítené az ingyenes iskolai étkezésre való jogosultságot, hiszen jelenleg csak azon családok gyermekei vehetik igénybe az ingyenes iskolai étkezést, akiknek éves nettó jövedelme egy meghatározott szint alatt van.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

A Tápláld a jövőt! elnevezésű kezdeményezést Liberális Demokraták, a Zöld Párt, vezető munkáspárti és tory képviselők is támogatták, melynek célja, hogy az ingyenes iskolai étkezésre való jogosultságot terjesszék ki arra a 800 ezer gyermekre, akik jelenleg azért nem részesülhetnek ingyenes étkezésben, mert családjuk jövedelme meghaladja az évi nettó 7400 fontot.

Annak ellenére, hogy kétségkívül rengeteg gyermek és család életét könnyítené meg az intézkedés, a konzervatív oktatási miniszter kijelentette, a kormánynak “nincsenek tervei arra, hogy felmérje a megélhetési költségek változásának lehetséges hatását” azon diákokra, akik nem jogosultak az ingyenes iskolai étkezésre.

Az Independent jelentése szerint Kelly Tolhurst leköszönő oktatási miniszter ugyanis közölte, hogy a kormány álláspontja szerint “a jelenlegi szint rendben van”. Ezt főként azzal próbálta magyarázni, hogy a kormány szerint ezáltal az iskolák képesek megfizethető módon megvalósítani az étkezést.

Egyre több család küzd azért az Egyesült Királyságban, hogy elegendő élelemhez jusson, mivel a legfrissebb inflációs adatok szerint az alapvető élelmiszerek ára az elmúlt évben átlagosan 65 százalékkal emelkedett: több kétségbeesett diák nem lát más megoldást, minthogy lopjon a helyi szupermarketekből, vagy épp az iskolai menzáról, mivel szülei nem tudnak nekik ételt csomagolni.