Megbüntettek egy 82 éves nagymamát, amiért oltás után részt vett egy születésnapi bulin

Illusztráció/MTI/Mónus Márton
not image

Kulcsár Péter

2021.április.14 - 22:23

Komoly pénzbírságot kapott egy koronavírus-vakcinán átesett idős hölgy, amiért részt vett egyik családtagja hetvenedik születésnapi buliján.

A Skóciában található Eagleshamben élő Maureen Hoggra antiszociális viselkedés miatt a helyi rendőrség 60 fontos bírságot szabott ki, mivel illegális összejövetelen vett részt.

Az egyenruhások nem vették figyelembe, hogy a rendezvény elvileg teljesen szabályszerűen zajlott, ugyanis a jelenlévő idősek mindegyike megkapta a koronavírus elleni vakcina mindkét dózisát.

Hogg unokája, a 17 éves Daisy a Daily Mail hírportál megkeresésére elmondta, nagymamája nem értette, miért kell elzárnia magát azután, hogy végre áteshetett a védőoltáson, hiszen több mint egy évig karanténban tartózkodott.

Skóciában hiába oltják be magukat az emberek, a gyülekezések még mindig szabályellenesnek minősülnek, így nem veszik figyelembe a hatóságok, hogy éppen valaki rendelkezik-e oltási igazolvánnyal, vagy sem.

“Már egy éve elzárta magát mindenkitől, ám végre megkapta a vakcinát, és boldognak érezte magát, erre megbüntetik. Nagymamám szeret emberek között lenni, mivel nagyon sok barátja van. Szerencsére humorral fogadta a szankciókat, szerintem még ivott is rá egy pohárral” – mesélte Daisy.

A rendőrség valószínűleg unokája Twitter-bejegyzése után nyomozta ki az eseményt, hiszen Daisy a születésnapi buli előtt a közösségi médiában dicsekedett el nagymamájáról, aki végre megkaphatta a várva várt oltását.