Dollár
428,01 Ft
Euró
420,69 Ft
Font
478,08 Ft
Bitcoin
19,527 $

Megbukott Novák Katalin a Jobbik szerint, a katatörvény az oka

Fotó: Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) új székházának avatásán a szlovéniai Lendván 2022. július 15-én. MTI/Bruzák Noémi
not image

Takács Petra

2022. július 22. - 16:36

Brenner Koloman úgy fogalmazott, hogy „a Jobbik, hazánk felelős konzervatív pártjaként azzal egyetért, hogy nem szabad a visszaéléseket megtűrni, mi a törvényes rend pártja vagyunk”.

A Jobbik szerint a katatörvény aláírásával bukott meg Novák Katalin köztársasági elnök.

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

Brenner Koloman, az ellenzéki párt parlamenti képviselője szerdán sajtótájékoztatón bírálta, hogy az államfő – kifogásai ellenére – aláírta a kiadózó vállalkozások tételes adójának (kata) átalakításáról szóló törvényt.

Arról beszélt: a nemzeti egység megtestesítésére hivatott köztársasági elnöknek nem sikerült betöltenie ezt a feladatot, amikor az elfogadás gyorsasága és a társadalmi elégedetlenség dacára aláírta a jogszabályt, amely az adóév kellős közepén sodorja veszélybe 450 ezer ember megélhetését.

A Jobbik, hazánk felelős konzervatív pártjaként azzal egyetért, hogy nem szabad a visszaéléseket megtűrni, mi a törvényes rend pártja vagyunk – fogalmazott Brenner Koloman, aki szerint egyetlen szoftverrel megoldható lett volna, hogy kiszűrjék a katát visszaélésszerűen használókat.

A “rezsicsökkentés csökkentéséről” szólva az ellenzéki politikus arról beszélt: máig nem világos, milyen módszertannal határozzák meg az átlagos fogyasztást, ami felett piaci árat kell majd fizetni.

Hozzátette: várhatóan a háztartások 70-80 százalékát érinteni fogja a díjemelés, mivel a kalkulációba olyan ingatlanokat is bevontak, mint az üresen álló balatoni nyaralók, ahol arányaiban jóval kisebb a fogyasztás.

Brenner Koloman azt szorgalmazta, hogy a kormányzat segítse célzottan azokat, akiknek komoly problémát okoz a rezsiköltségek emelkedése.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.