Megbilincseltek egy nőt, miközben a kávéjára várt

Flickr/GörlitzPhotography
not image

Borbély Fanni

2021.március.3 - 08:12

Egy nő azt állítja, hogy rendőrök megbilincselték, miközben ő csak a megrendelt kávéját várta a sorban Londonban. A Twitterre feltöltött felvételeken két nő látható, akiket négy tiszt vesz körbe egy londoni utcán.

A nő elmondása szerint egy kávézó előtt várta a rendelését, mikor a rendőrök igazoltatták, majd megbilincselték, s bár a nő azt állítja, hogy csupán két mérföldre lakott, a felvételről nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy pontosan hol készült.

https://twitter.com/Floss231/status/1365709731852075008

A Metro azt írja, a felvételen az is hallatszik, amint a nő azt magyarázza a rendőröknek, hogy a közelben lakik, azonban a tisztek jelzik, hogy nem tartják észszerűnek, hogy egy kávéért ilyen utat tegyen meg.

Az Egyesült Királyságban jelenleg érvényes járványügyi korlátozások értelmében a lakosságnak otthonában kell tartózkodnia, s csak kivételes esetekben hagyhatják el lakhelyüket. A szabályozások értelmében minden polgár a legközelebbi üzletbe mehet el vásárolni, azonban nincs konkrétan meghatározva, hogy milyen távot tehetnek meg a lakosok.