Clouds
21 Budapest
Dollár
358,27 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
443,92 Ft
Bitcoin
23,294 $

Még egy fagyos éjszaka, aztán jön a „tavasz”

TÉMÁK:
#Időjárás
Fotó: Unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Ízelítőt kapunk a 15 fokokból, szokatlanul enyhe napok következnek.

Várható időjárás csütörtök éjfélig: Nyugatról érkező, időnként vastagabb felhősávok vonulhatnak át. Éjszaka többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég, majd a hajnali órákban alacsony szintű felhőzet képződik, amely csütörtökön napközben főként az északkeleti megyékben és az Észak-Alföldön tartósan meg maradhat, míg másutt gyengén felhős, napos idő várható.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Csapadék csütörtök délutántól, helyenként valószínű az ország keleti területein. Csütörtökön a déli megyékben élénkül meg a déli szél, másutt jobbára gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +2 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön a borult, párás tájakon 2 és 7, míg a naposabb délnyugati területeken 8 és 14 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában: Közép-, valamint Dél-Európa legnagyobb részén magasnyomás uralkodik, aminek hatására nyugodt, enyhe időjárás tapasztalható. A maximumok jóval az átlag felett alakulnak, az adriai partoknál általában 15, míg a Földközi-tenger nyugati medencéjénél 20 fok körüli értékeket mérnek.

Az Atlanti-óceán felől egy többközéppontú ciklonrendszer érkezik Európa felé, amelynek északi centruma az Északi-tenger, déli centruma Írország déli részénél húzódik. A front előterében, az Egyesül-Királyságban több helyen hullott számottevő mennyiségű, 15 mm-t is meghaladó csapadék.

A Kárpát-medence időjárását a leépülő anticiklon alakítja. Eseménytelen, nyugodt időjárásban van részünk, egyre inkább a nyugati frontrendszer előoldalára kerülünk, aminek hatására csütörtöktől fokozódik a nappali felmelegedés mértéke.

MTI