Még a sztárkluboknak is túlárazhatja magát Erling Haaland?

Twitter/Erling Haaland
not image

Nagy Noel

2021.április.18 - 17:19

A La Liga két óriáscsapata, a Real Madrid és az FC Barcelona is szeretné magához csábítani Erling Haalandot, viszont akkora fizetési igényei lehetnek a norvég támadónak, amire még ők is nemet mondanak.

Ha az elmúlt hetek-hónapok sajtóértesüléseit vesszük alapul, akkor Erling Haaland az utolsó napjait tölti a Dortmundnál. Gyakorlatilag egész Európa érte áll sorba, többek között a Real Madrid, a Barcelona, a Manchester United, a Manchester City, a Chelsea, a Liverpool és a Juventus is szeretné a soraiban tudni.

Az elmúlt idők során a két spanyol óriási tűnt a legaktívabb kérőnek, a norvég gólvágó ügynöke (Mino Raiola) és édesapja (Alf-Inge Haaland) mindkét csapattal tárgyalt már a játékos esetleges átigazolásáról.

A Goal értesülései szerint azonban a norvég támadó fizetési igényei olyan nagyok, hogy még ezen sztárklubok számára is „túlárazhatja” magát. A lap úgy tudja, hogy Haaland évi 35 millió eurós fizetést szeretne magának, melyet mindenki sokall.

A lap szerint arról van szó, hogy a spanyol klubokkal tartott tárgyalások informálisak voltak és nem került szóba részletesen az átigazolás. A Goal ezen felül megtudta, hogy egy angol klub nemrégiben ajánlatot tett Haalandért, ám kifaroltak az üzletből, mert évi 35 millió eurót kért a norvég.

A Real Madrid és a Barcelona esetében is arról van szó, hogy bár papíron meg tudnák ezt engedni maguknak, a koronavírus-járvány miatt náluk is komoly bevételkiesések voltak, a katalánok egyenesen pénzügyi krízissel néznek szembe.

Amennyiben meg akarják kaparintani a norvég támadót, akkor nagytakarítást kellene csinálniuk – már nem csak az átigazolási díj, hanem a fizetés miatt is. Ebbe pedig nem biztos, hogy belemennének a klubok, adott esetben már csak elvből sem.

A Goal szerint a katalánok konkrétan elismerték, hogy ezt nem fogják tudni megengedni maguknak, részben a Camp Nou felújítása miatt is, miközben Florentino Perez állítólag kijelentette, senkinek nem hajlandó ennyit fizetni, hiába illene bele Haaland a csapatba.