Medvetámadást vizionált egy matt részeg juhász, a rendőrök letartóztatták

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. július 31. - 20:37

Egy juhász azzal tárcsázta a segélyhívőt, hogy megtámadta egy hatalmas medve, mire azonban a hatóságok kiérkeztek, kiderült, hogy az „áldozat” csupán ittas állapotában hallucinált.

A romániai Máramaros megyében egy juhász ittasan hívta fel a 112-t, hogy bejelentse, megtámadta és megsebesítette egy medve – olvasható a Főtér hírportál beszámolójában.

A kiérkező mentőcsapat észlelte, hogy semmiféle medve sem járt a környéken, a sebesülés pedig csupán apró karcolásokból áll, amelyet az érintett személy úgy szerezhetett, hogy elesett.

Az esés minden bizonnyal az alkoholfogyasztás következményeképpen történt meg, amitől a juhásznak a szava is elakadt, annyira leitta magát.

A hamis riasztás miatt a juhászt letartóztatták, majd pénzbírsággal jutalmazták, amiért feleslegesen vezényelték ki a mentőket.

Dan Benga, a máramarosi hegyimentők vezetője elmondta, hogy nem válogathatnak a riasztások között, minden, az 112-re érkező hívást komolyan vesznek, és kiszállnak a helyszínre. Ebben az esetben fölöslegesen szálltak ki, mint kiderült, de hát az alkohol furcsa ötleteket ad az embernek – írta a lap.