Dollár
431,58 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,367 $

Medvegyev ezúttal hiperszonikus rakétacsapásokkal fenyegette meg az EU-t és az Egyesült Államokat

Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz miniszterelnöki hivatal sajtószolgálata pool/Dmitrij Asztahov
not image

Borbély Fanni

2022. szeptember 22. - 12:52

Dmitrij Medvegyev a tőle megszokott retorikát alkalmazva fenyegette meg hiperszonikus rakétacsapásokkal az EU-t és az Egyesült Államokat.

Dmitrij Medvegyev a Guardian jelentése szerint csütörtökön a Telegramon tett közzé egy újabb üzenetet, melyben a rá jellemző heves retorikával nyílt fenyegetést is megfogalmazott az Európai Unióval és az Egyesült Államokkal szemben.

A Telegramon Medvegyev ugyanis kijelentette, Oroszország meg fogja tartani a “népszavazásokat” a jelenleg orosz megszállás alatt álló ukrán területeken, közölve, hogy ezeket a területeket Oroszország részeként fogják elismerni a Kremlben.

Hozzátette, “az összes csatlakozott terület védelmét jelentősen meg fogják erősíteni az orosz erők”, hangsúlyozva, hogy a nem sokkal korábban bejelentett részleges mozgósítás azért történt, hogy “bármilyen orosz fegyver”, beleértve a stratégiai nukleáris fegyvereket, bevethetővé váljon e területek “védelmére”.

Végezetül közölte, hogy “ezért a különböző, tábornoki rangjelzéssel rendelkező nyugdíjas idiótáknak nem kell minket a Krím elleni NATO-csapásról szóló beszéddel riogatniuk”, majd egy konkrét nyílt fenyegetést fogalmazott meg, mondván, “a hiperszonikus rakéták garantáltan sokkal gyorsabban képesek lesznek elérni az európai és az amerikai célpontokat”.

“A NATO-tagállamok minden polgárának meg kell értenie, hogy Oroszország a saját útját választotta. Nincs visszaút”

– szögezte le Medvegyev.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.