Dollár
392,12 Ft
Euró
405,81 Ft
Font
469,72 Ft
Bitcoin
16,879 $

Medvének nézett egy férfit, ezért lőtte le az orosz milliomos

Fotó: Unsplash/Zdeněk Macháček
not image

Kornis Vivien

2021. augusztus 12. - 21:05

Igor Redkin orosz milliomos törvényhozó azt állítja, azért ölt meg egy férfit, mert azt hitte, azt a medvét látja, amelyik terrorban tartja a helyi közösséget, így pusztán “véletlen baleset” történt.

Redkin, egy helyi közgyűlési képviselő Kamcsatka régiójában, kedden feladta magát a rendőrségen, miután lelőtte és megölte a férfit.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsányék igyekeznek blokkolni az EU-s pénzek megérkezését

„Augusztus 2-án történt egy tragédia, amelynek én, Igor Vladimirovich Redkin akaratlanul is része lettem” – nyilatkozott Redkin egy helyi híroldalnak a The Moscow Times.

„Este megtudtam, hogy egy medve mászkál Ozernovszkij faluban egy szeméttelep körül, és a helyi lakosokat fenyegeti” – magyarázta a képviselő. 

Fogtam egy fegyvert, és úgy döntöttem, hogy elriasztom. Alkonyatkor a medvére lőttem. Később megtudtam, hogy egy helyi lakos ugyanabban az időben megsebesült a környéken és a kórházban meghalt.

Az áldozat egy 30 éves helyi férfi.

Redkin bejelentette, hogy felfüggesztette párttagságát és visszavonta újraválasztási kampányát a kamcsatkai közgyűlésbe a jövő havi szavazáson. 

Nem mindenki hiszi el egyébként, amit Redkin állít. Egyes helyiek úgy vélik, képviselő ittas állapotban állt neki lövöldözni, részegen lőhette meg a férfit.

A politikust házi őrizetbe helyezték az üggyel kapcsolatos nyomozás erejéig, és a helyi sajtó értesülései szerint, ha vádemelésre kerül sor, kisebb váddal sújtják majd, így büntetése két év szabadságvesztés lehet.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.