Dollár
426,92 Ft
Euró
423,11 Ft
Font
483,21 Ft
Bitcoin
20,076 $

Hatalmas mecharobottá változtatja az embereket egy japán cég

Skeletonics
not image

Kulcsár Péter

2022. április 27. - 17:15

A Skeletonics nevű, exoszkeletonokat gyártó vállalat olyan ruhát készített, amely viselőjét robottá alakítja.

A cég legújabb modellje egy igencsak különleges ruhadarab, amely viselője saját erején kívül semmilyen energiaforrást sem igényel, és agresszív külsőt kölcsönöz bárkinek – bár ringbe azért nem szállnánk vele.

Soron kívül Hatalmas bejelentés: Schobert Lara csatlakozik a Sztárban Sztár leszek! csapatához

A Skeletonics által közzétett videón egy férfit láthatunk, amint két hatalmas mechanikus karral próbál ütéseket bevinni. Bár ezek a mozdulatok nem tűnnek természetesnek, a mozgékonyságból és a felszerelést irányító szerkezetből kiindulva rejlik lehetőség a nem mindennapi „külső csontvázban”.

A Skeletonics technológiája összekapcsolja a ruha mechanikus és elektromos komponenseit a viselője testével, így a mozgás sima, harmonikus élményét nyújtja. Rendszerünk nem elektromosságot, hanem összekötő mechanizmust használ az emberi mozgások, illetve a robot exoszkeletonjának szinkronizálásához” – olvasható a cég közleményében.

Egy másik modelljük, az Arrive egy közel három méter hosszú mecha volt, ami két hatalmas karral és behajlítható ujjakkal rendelkezett, az új kialakítás révén azonban sokkal agresszívebb külsőt tudnak kölcsönözni a szerkezetnek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.