Mbappé a testvérével együtt igazolhatott volna Madridba

Fotó: Twitter/@PSG_inside
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. október 14. - 13:17

Florentino Perez más körülmények között Kylian öccsét is leigazolta volna, hogy mindketten a klub játékosai legyenek, azonban a PSG megakadályozta az üzletet.

Ethan Mbappé 14 éves, néhány hónap múlva 15 lesz, és normális körülmények között elköltözhetett volna a szüleivel, és csatlakozhatott volna a madridi ifjúsági akadémiához, kihasználva bátyja Real Madridba költözését. Azonban mindaz, ami tavaly nyár óta történt, ezt a lehetőséget megvalósíthatatlanná teszi.

A Defensa Central szerint sem az elnök, Florentino Pérez, sem senki más a klubnál nem akar belekeveredni egy ilyen helyzetbe. Egyrészt azért, mert a PSG-vel több mint feszült a viszony, másrészt pedig azért, mert a fiú alig néhány hónapja hosszabbította meg a szerződését 2024-ig, és újra tárgyalnia kellene a franciákkal.

Egy ilyen tárgyalás a madridiak szerint kudarcra lenne ítélve, éppen ezért jelenleg kizárják a lehetőséget, hogy a fiatalabb Mbappé annak a csapatnak az ifjúsági akadémiáján nevelkedjen, ahol a bátyját a nagy sztárok egyikének tartják.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy a madridiak ilyen lépést tesznek: több olyan labdarúgó is volt már, akinek az akadémiára került a fiatalabb testvére, vagy idősebb játékosok esetében akár a fia is.

Sajnos Ethan Mbappéval ez lehetetlen, így a Real Madridnak be kell érnie Kyliannal. De sosem lehet tudni, hogy három év múlva, 17 éves korában Mbappé öccse talán berobban, és a madridiak új sztárszerződése lesz. A testvérek közül a legidősebbnek egyelőre a családja nélkül, profiként kell megélnie ezt az új kalandot.