Így maradhat Mbappé nélkül a Real Madrid

Fotó: Unsplash/Moahad Saqib
not image

Kornis Vivien

2021. november 25. - 08:16

Ahány focirajongó, annyi elmélet arról, hogy hogyan befolyásolják Mbappé terveit a jelenlegi fejlemények. Ole Gunnar Solskjaer menesztésével egy olyan bugyrába csöppentünk ugyanis a labdarúgásnak, ahonnan csak az átrendeződés véglegesítésével tudunk majd kimászni.

A Manchester United a Solskjaer utódjáért való kutatómunkája során egyértelműen csak a topedzők felé fordította tekintetét, így merült fel Mauricio Pochettino neve is, aki jelenleg a Parc des Princes pályájának kispadján irányítja a francia főváros sztárcsapatát.

Ha Pochettino távozik, jó eséllyel Zinédine Zidane veheti át a PSG irányítását, aki hosszú ideje szabadügynökként várja, hogy kinyíljon előtte egy olyan lehetőség ajtaja, amin tényleg be is akar lépni.

Ez azonban jócskán felkavarná az amúgy sem olyan nyugodt vizet a PSG-nél, Zizou csapatában ugyanis Mbappé kaphatná meg a főszerepet, amire az ifjú sztárcsatár minden bizonnyal régóta vágyik. Al-Khelaifi mindent megtesz azért, hogy Mbappé aláírja végre az orra alá tolt szerződéshosszabbítást, a csatár azonban már régóta a Real Madrid felé kacsingat.

Ha Mauricio Pochettino elfogadja a Manchester United ajánlatát, Zidane pedig hajlandó átvenni az irányítást a párizsi klub sztárcsapata felett, könnyen előfordulhat, hogy Mbappé is meggondolja magát. A Real Madridnak ebben az esetben új támadó felé kell néznie, és Erling Haaland lehet a következő nagy kiszemeltjük. 

Haaland mellett a Fichajes szerint olyan játékosok neveit sem szabad elfelejteni, mint Dusan Vlahovic vagy Robert Lewandowski, akik szintén megfelelő erősítést nyújthatnak a spanyol élvonalbeli klub támadósorának.