Mbappé sarokba szorította a Real Madridot, van egy feltétele az átigazoláshoz

Fotó: Peter Powell
not image

Borbély Fanni

2022. január 28. - 15:47

Mbappé most olyan feltételt szabott az átigazoláshoz, mely igencsak nehezére esne a klubnak.

A Real Madridnak sürgősen szüksége van csatárra, de jobbhátvédre is, ugyanis Dani Carvajal több időt tölt a gyengélkedőn, mint a pályán, Lucas Vázquez pedig egyelőre csak arra jó, hogy beugorjon valaki helyett, ha épp szükséges, az utolsó lehetőség pedig Odriozola lenne, de mivel szemmel láthatóan alulteljesített, inkább megválnának tőle.

Mbappé pedig most egy olyan feltétellel állt elő, mely nagyon fájna a Real Madridnak: a francia kifejezetten jó barátságot ápol Achraf Hakimivel, aki tavaly nyáron igazolt át a PSG-hez az Inter Milantól. Mbappé pedig most azt a célt tűzte ki maga elé, hogy együtt léphessen pályára jó barátjával, ami kifejezetten bonyolult művelet lenne a Real Madridnak.

Ráadásul ha ez a nyomás nem lenne elegendő, Mbappé édesanyja is megszólalt a Real Madriddal folyó tárgyalások közben, és kijelentette, hogy fia csak akkor igazol át, ha vele tarthat Hakimi is. Ez pedig egy hatalmas pofon Florentino Pereznek, aki annak idején beleegyezett, hogy megválik tőle, és elengedte az Inter Milanhoz.

Hakimi azonban nevetségesen gyorsan az élre tört, amire senki sem számított, majd megnyerte a Serie A-t, és a világ egyik legtehetségesebb hátvédje lett, ami még a PSG-t is meggyőzte arról, hogy érdemes érte 66,5 millió eurót letenni az asztalra. S bár még csak 23 éves, máris az európai futball egyik legünnepeltebb sztárja, így a Real Madridnak is át kell gondolnia dolgait, mivel a PSG garantáltan nem fogja odaadni a játékost 80 millió euró alatt.

A probléma azonban nem csupán a pénz: tény, hogy Hakimi kiváló játékos, de az a helyzet, hogy egyáltlaán nem illik bele abba a projektbe, amit Ancelotti álmodott meg, ugyanis inkább egy védekező jellegű hátvédprofilt részesítene előnyben, és nem igazán örülne, ha az ifjú és ígéretes tehetségek helyett Hakimit szerződtetnék le – írja az El Nacional.