Egyre furcsább a sztori Mbappé és a PSG között, jöhet a „B” terv, vagyis Ronaldo?

Fotó: Twitter/French Team
not image

Hujber Dávid

2021. június 16. - 08:06

A hírek szerint Mbappé és a PSG vezetősége közötti kapcsolat kritikus pillanatokat él át, miközben a francia világbajnok támadó nem a legboldogabb az elnök, Al Khelaïfi legutóbbi nyilatkozata miatt.

A spanyol AS a cikkében arról ír, hogy a 22 esztendős világsztár és a dúsgazdag PSG kapcsolata kritikus pillanatokat él át. A két fél legutóbbi nyilatkozatai is arra mutathatnak rá, hogy továbbra sincs egyetértés közöttük.

Érthető a feszültség, mivel a PSG nem akarja eladni a legnagyobb sztárját, de ha nem tudnak vele hosszabbítani, jövőre ingyen sétálhat ki a kijáraton. Lehetséges, hogy a vezetőség kockáztat, és ha nem is tudnak vele hosszabbítani az átigazolási szezon végéig, megpróbálják meggyőzni a következő nyári időszakig.

Úgy tűnik, hogy a francia óriás nem nyugszik bele abba, hogy a sztárja állítólag úgy döntött, a Real Madrid játékosa lesz. Az ajánlat ott hever az asztalon, ami legalább 2023-ig kötné Mbappét a csapathoz, és a fizetését is növelnék, ami hasonló lenne ahhoz, mint amennyit Neymar kap.

A PSG egyre többet reagál a média előtt a helyzetre, ami lehetséges, hogy nincs a legjobb hatással a franciával való kapcsolatukra. Mbappé egyértelművé tette, soha nem kért igazolásokat a PSG-től, egy olyan alkalom sem volt, amikor a vezetőségnek erről beszélt.

Ezután ismét egy olyan nyilatkozatot adott, ami kétségessé teszi a jövőjét a PSG-nél. Most csak a francia válogatottra akar koncentrálni, de az sokak fülét ütötte meg, amikor úgy beszélt magáról a PSG-nél, mint a klubja alkalmazottjáról.

Az AS szerint a valóság az, hogy a csatárnak egyáltalán nem tetszettek az elnök elmúlt hetekben tett megjegyzései, kezdve azzal, amikor a L’Equipe-ben azt állította, hogy Kylian soha nem hagyja el a PSG-t.

Az elnök odáig ment, hogy azt mondta, a játékos mindig Párizsban fog futballozni, soha nem fogják eladni, és nem engedik el ingyen. Mbappé, aki semmilyen szinten nem akar konfliktust a csapatával, mindezt egy nyomásgyakorló manővernek értelmezte a maga és a Real Madrid részéről.

Az sem segítheti a tárgyalásokat, hogy Mbappé ott akar lenni az olimpián, amit a PSG két játékosának már nem engedett meg, köztük Neymarral. A francia szövetség elnöke, Nöel Le Graet szerint ez bonyolult lesz, hiába álmodik a játékos az olimpiai szereplésről, mivel a párizsiak már közölték velük, hogy a többi Ligue 1-es csapathoz hasonlóan nem hajlandóak kölcsönadni a játékosaikat az olimpiára.

A PSG a háttérben dolgozik a „B” terven arra az esetre, ha Mbappé mégis távozna. Az igazi „B” terv Ronaldo, akivel kapcsolatban állnak, mivel a portugál állítólag úgy döntött, hogy elhagyja a Juventust, és Párizsra ideális következő állomásként tekint, bár úgy tudni, hogy Madrid lenne az első választása, nem a Manchester United, ahol már ajánlatot is tettek érte.

Ronaldo hatalmas marketingértékkel bír, és noha még mindig lehet pár jó éve, Mbappé messze fiatalabb, és hosszú távon pótolhatatlan lenne a csapat számára, pénzügyileg is.