Dollár
424,06 Ft
Euró
412,89 Ft
Font
461,74 Ft
Bitcoin
19,535 $

Mayweather állná George Floyd temetésének költségeit

not image

Kulcsár Péter

2020. június 2. - 10:50

A Mayweather Promotions megerősítette, hogy a korábbi profi ökölvívó világbajnok megkereste a tragikus körülmények között elhunyt férfi hozzátartozóit.

A Mayweather Promotions megerősítette, hogy a korábbi profi ökölvívó világbajnok megkereste a tragikus körülmények között elhunyt férfi hozzátartozóit.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

Az Egyesült Államok területén komoly utcai zavargások és forrongások törtek ki, miután egy minnesotai rendőr brutális módon intézkedett egy afroamerikaival szemben, ezt pedig a helyiek rögzítették és feltöltötték a világhálóra.

George Floydot egy rendőr a térdével szorította az aszfalthoz, melynek következtében a férfi nem kapott levegőt, majd a helyszínen életét vesztette. Az egész helyzet óriási vihart kavart és több híresség is felemelte a szavát.

Ez alól Floyd Mayweather sem képezett kivételt, aki az Instagramon ajánlotta fel, hogy szükség esetén bármikor kisegíti a halott férfi szeretteit és állja a temetéssel kapcsolatos pénzkiadásokat.

Mayweathert szinte sokkolta a hír, hogy Derek Chauvin felügyelő a lehető leggyengébb, harmadik fokú emberölésért járó büntetésre számíthat csak annak ellenére, hogy az esetről készült felvételeken jól látszik, szándékosan cselekedett. A felháborodásán felbuzdulva az ex-világbajnok bokszoló egy közös ismerősön keresztül felvette a kapcsolatot az áldozat családjával.

A történtekről a Hollywood Unlocked számolt be, a cikkjük pedig a Mayweather Promotions Twitter-oldalára is felkerült, így a hitelessége teljesen biztosra vehető.

A héten a világ szinte összes sportolója kifejezte szolidaritását a fekete bőrűek ellen elkövetett rendőri túlkapások miatt. Hétfőn a Manchester United csatára Marcus Rashford és csapattársa, Paul Pogba írta le véleményét a szituációról, később a Liverpool futballistái is csatlakoztak.

A motorsport leghíresebb személyisége, a Mercedes hatszoros világbajnok pilótája, Lewis Hamilton is felemelte a hangját a rasszizmus ellen, rajta kívül az NBA- és NFL-sztárok szintén csatlakoztak a #BlackLivesMatter mozgalomhoz.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/lewis-hamilton-szerint-a-forma-1-csendben-van-george-floyd-halala-kapcsan/