Letartóztatták a fiatal mátraverebélyi sorozatbetörő besurranó tolvajt

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 29. - 16:17

A 24 éves férfi 2020 vége óta összesen öt alkalommal lopott a településen.

A gyanúsított 2020 decembere óta öt ízben követett el lopási cselekményeket a lakhelyén, Mátraverebélyen. Családi házak udvaraira surrant be, ha kellett, a láncot levágva vagy a tárolóhelyiségek falát megbontva követte el cselekményeit – írta az ugyeszseg.hu.

Zsákmányban nem válogatott: fűnyírótól a fém tárgyakon át a tűzifáig bármit elvitt, amit ért, alkalmanként 30-60.000 Ft kárt okozva a sértetteknek.

A gyanúsított ugyan büntetlen előéletű, azonban korábbi próbára bocsátása alatt követte el újabb sorozatos, üzletszerű vagyon elleni cselekményeit, ezért a bűnismétlés veszélye esetében fokozott volt.

Ráadásul a vele szemben elrendelt eljárások során a nyomozó hatóság elől elérhetetlenné vált, ami miatt előbb a körözését rendelték el, majd elfogatóparancsot bocsátottak ki vele szemben. A bíróság végül bűnügyi felügyeletét rendelte el, azonban nem tartotta be annak szabályait, mivel a kijelölt tartózkodási helyét engedély nélkül elhagyta, újabb lopás elkövetése érdekében.

Az ügyészi indítvánnyal egyezően, a nyomozási bíró a terhelt jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.