Maszklopáson érték őket, erre késsel megfenyegették az eladót

not image

Nagy Noel

2021.február.26 - 18:26

Gőzerővel keresik a józsefvárosi rendőrök azt a párost, akik még január közepén loptak el maszkokat egy bevásárlóközpontból, majd késsel megfenyegették az eladót.

Mint a Police.hu is arról beszámolt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága rablás bűntett miatt rendelt nyomozást ismeretlen tettesek ellen, akikről kamerafelvételt is nyilvánosságra hoztak.

A rendelkezésre álló adatok alapján megalkotott tényállás szerint egy egyelőre beazonosítatlan nő és férfi 2021. január 13-án, este 18 óra 15 perc magasságában a főváros VIII. kerületében egy bevásárlóközpontban lévő pultról loptak el összesen 62 darab maszkot.

A tényállás szerint amikor az eladó megpróbálta a párost visszatartani és felelősségre vonni, akkor a maszkokat eldobták, majd a férfi kést rántott, és azzal fenyegette meg a bolti eladót. A felvételen például pont az egyik feltételezett elkövető látható.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, tartózkodási helyéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.