Maszk helyett az alsóneműjét húzta az arcára egy nő az élelmiszerboltban

not image

Kornis Vivien

2021.február.27 - 01:09

Felszólítottak egy szupermarketben vásárló nőt arra, hogy amíg az üzletben tartózkodik, viseljen arcmaszkot, így kénytelen volt improvizálni, és végül úgy döntött, bugyiját húzza az fejére.

Érdekes felvétel került fel a netre a Dél-afrikai Köztársaság egyik élelmiszerüzletéből: miután a bolt biztonsági őre felszólította az egyik vásárlót, hogy a hatályos törvényeknek eleget téve viseljen maszkot, míg a helyiségben tartózkodik, a nő, mivel nem volt nála ilyen, végül az alsóneműjét vetette le és húzta az arcára, hogy kiengesztelje a szupermarket személyzetét.

Miután a biztonsági őr megfenyegette, hogy eltávolítja őt a boltból, ha nem vesz fel maszkot, a nő egyszerűen lehajolt, ruhája alá nyúlt, lehúzta a bugyiját, és orrára és szájára húzta. Egy másik vásárló, aki a héten már hozzájutott az 5 perc hírnévhez azzal, hogy felszólította az üzlet személyzetét arra, hogy vegyék le a maszkjaikat, a nőhöz lépve gratulált neki az akcióhoz.

A közösségi oldalak felhasználói nem értékelték ennyire a helyzetet, többen gyerekesnek és felelőtlennek minősítették a nőt, illetve volt, aki azt javasolta neki, ha képtelen betartani a világjárvány miatt meghozott törvényt, miszerint a boltban maszkot kell viselni, akkor maradjon otthon és vásároljon online, hiszen erre minden lehetősége megvan.

Cyril Ramaphosa, a Dél-afrikai Köztársaság elnöke decemberben emlékeztette az ország lakosságát, hogy aki nem visel maszkot a meghatározott helyszíneken, az bűncselekményt követ el. Akit ezen kapnak, az pénzbírságra vagy akár letöltendő börtönbüntetésre is számíthat, írja a Metro.

A köztársaságban eddig 1.5 millió koronavírus-fertőzésről tettek jelentés és 50 ezer ember vesztette életét a megbetegedés következtében.