Több iskolában is bevezették a kötelező maszkviselést

Fotó: Unsplash/Kelly Sikkema
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. szeptember 15. - 18:52

Egy fővárosi és több vidéki iskolában szigorúbban veszik a járványkezelést, mint amit a hivatalos ajánlás előír.

A budapesti IX. kerületi Leövey Klára Gimnáziumban az osztálytermeken kívül szinte mindenhol maszkot kell hordani, a szülők pedig csak a védettségi igazolvány bemutatása után léphetnek be az intézmény területére – írja a Telex

A székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Technikumban is kötelező maszkot viselni az órák közötti szünetekben, valamint az épületbe belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés a testhőmérséklet-mérés után. A szintén székesfehérvári Jáky József Technikumban is hasonló szabályokat vezettek be. 

Több iskolában a diákok és a pedagógusok számára nem kötelező viselni a maszkot, a szülők azonban csak maszkban vehetnek részt a szülői értekezleteken. Egy debreceni általános iskolában csak a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőknek kell maszkot hordani, a szintén debreceni Medgyessy Ferenc Gimnáziumban pedig csak a tanulók és a tanárok tartózkodhatnak, a szülők részére a telefonos és online ügyintézés elérhető. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint az új tanévben nem kell készülni a digitális oktatásra, a hivatalos védekezési javaslat szerint a maszkviselés bár nem tiltott, de nem is kötelező, a diákok testhőmérsékletét nem kell mérni, és a padokat sem kell távolabb helyezni egymástól.