Dollár
402,53 Ft
Euró
404,21 Ft
Font
476,13 Ft
Bitcoin
21,034 $

Másodfokú vízfogyasztási korlátozás lép érvénybe Szentendrén

Fotó: emerald_media / Twenty20

Czinder Tímea

2022. július 2. - 16:19

A vízhiány olyan méretet öltött, hogy a főváros vezetése lajtoskocsikkal segítette a vízellátást.

Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere arról tájékoztatta a 24.hu-t, hogy a vízhiány miatt szombattól másodfokú fogyasztási korlátozás lép érvénybe, amelynek ideje alatt a lakosság számára tilos minden nagyobb vízigényű tevékenység, mint az öntözés, medencefeltöltés vagy autómosás.

Soron kívül Oroszország többször jelezte az USA-nak, hogy lassan részesei az ukrajnai háborúnak

Mostantól a napi 10 köbméter átlagfogyasztást meghaladó vállalkozásoknak is kötelezően csökkenteniük kell a vízfelhasználást, nekik 10 százalékot kell lefaragni a korábbi fogyasztásból.

A polgármester hozzátette, a tilalom az éjszakára is vonatkozik, a vízszolgáltató ugyanis ebben az idősávban tudja pótolni a vizet a tározókba.

Pénteken egyeztettek egymással a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV) alá tartozó települések polgármesterei, amely során világossá vált, hogy a jövőben is fel kell készülni hasonló vízhiányos időszakokra, a DMRV rendszere ugyanis nem tud jelentős kapacitásnövekedést produkálni.

A települések vezetői úgy döntöttek, hogy a problémát a fogyasztáskorlátozások bővítésével kezelik, és bevezetnek egy úgynevezett nulladik fokozatot is, amely a várható kánikulára és annak következményeire figyelmezteti a lakosságot.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.