Fotó: Autók haladnak a felhőszakadás után esővízzel elárasztott úton Budapesten, az Illatos úton 2021. július 9-én. Az esőzés miatt több kerületben is korlátozásokra kell készülniük az autósoknak és a tömegközlekedéssel utazóknak. MTI/Mihádák Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A hivatalos tájékoztatás szerint a hazai meteorológiai szolgálat visszavonta a korábban érvényben volt másodfokú riasztásokat.

A pénteki vihar az ország egyes részein nagy erővel csapott le, és komolyabb károkat is okozott. A tűzoltóknak bőven volt dolguk, és más szakembereknek is akcióba kellett lendülniük, hogy elhárítsák a problémákat.

Soron kívül Esztergomi robbantás: szlovák bombát használt az elkövető a TEK ellen

Időközben sokkal jobbra fordult a helyzet, és mint arról a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is beszámolt, az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban zivatar veszélye miatt kiadott másodfokú riasztásokat.

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy ettől független az elsőfokú riasztások ugyanúgy érvényben maradtak. A meteorológiai riasztásokról ezen a linken keresztül szerezhettek további információkat a met.hu oldalán.