Dollár
431,58 Ft
Euró
423,14 Ft
Font
482,17 Ft
Bitcoin
19,351 $

Van egy sziget, ahol még csak most tört ki a koronavírus-járvány

Fotó: Unsplash/Kurt Cotoaga
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 16. - 07:07

A Marshall-szigeteken a koronavírus-járvány első hullámával küzdenek, miután a világjárvány közepette teljesen elszigetelték magukat a külvilágtól.

Kissé meglepő lehet, de igaz: a Marshall-szigeteken még csak most tört ki a koronavírus-járvány, miután a világjárvány idején teljesen elzárták magukat a külvilágtól, és elérték a közel 70 százalékos átoltottságot, habár az egészségügyi miniszter szerint ez az arány ennél magasabb is lehet.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

Most azonban hivatalosan is kitört a koronavírus-járvány a Marshall-szigeteken, ugyanis egyre több a koronavírusos megbetegedés. Ezt megelőzően azonban senki sem kapta el a fertőzést, Jack Niedenthal egészségügyi miniszter által közzétett legfrissebb adatok alapján viszont a Majuro szigetén végzett tesztek 75 százaléka pozitív lett koronavírusra.

A Marshall-szigetek Óceániában található, Mikronézia szigetvilágában Hawaii és Ausztrália között félúton. A Sky News jelentése szerint a szigeteken mára több mint 3000 ember tesztje pozitív koronavírusra, a szombati járványügyi adatok szerint pedig mindössze 24 óra leforgása alatt újabb 1000 embernél mutatták ki a fertőzést.

Az egészségügyi miniszter közlése szerint hét ember került kórházba, két ember pedig életét vesztette a fertőzésben, eme adatok azonban kissé aggasztóak, hiszen a szigetek lakossága megközelítőleg mindössze 60 ezer fő.

A miniszter azonban rámutatott, szerencsére bőven 70 százalék feletti az átoltottság, becslései szerint pedig akár a 85 százalékot is megközelítheti a lakosság védettsége, mivel az elmúlt években jelentősen csökkent a lakosok száma.

Niedenthal kijelentette, a járványkitörés ellenére sem valószínű, hogy korlátozásokat vezetnek be, habár egyesek már most lezárást javasolnak. Az egészségügyi miniszter kifejtette, azért nem terveznek járványügyi korlátozásokat, mert az omikron esetében a lezárások nem működnek, ezt pedig tudományos bizonyítékok is alátámasztják.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.