Márki-Zay Péter kijelentése a győzelme után

Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester (j) és Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke sajtótájékoztatót tart az Országház előtt 2021. október 8-án. Karácsony Gergely visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenyből. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak. MTI/Balogh Zoltán
not image

Takács Petra

2021. október 17. - 23:12

Márki-Zay Péter azonnal beszédet mondott az előválasztási sikerét követően.

Az előválasztáson ellenzéket is váltottunk, leváltottuk azokat, akik üzleteltek a hatalommal – jelentette ki Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki előválasztás eredményét értékelő vasárnap esti budapesti sajtóértekezletén.

A politikus új, tisztább Magyarország felépítésére tett ígéretet. Ebben a helyzetben az ellenzéki egységet senki nem törheti meg, hiszen az előválasztást követően egy sorskérdés marad Magyarország számára: Fidesz vagy nem Fidesz – közölte a politikus.

Márki-Zay Péter nyerte az ellenzéki előválasztást, így ő lesz Orbán Viktor kihívója

Szerinte a Fidesz intézkedései, a pártkatonák bebetonozása az intézmények élére azt jelzi, hogy a Fidesz már csomagol, készül a bukásra.

“A kijárat nem jobbra és nem balra van, csak felfelé” – hangoztatta Márki-Zay Péter.

Forrás: MTI