Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,20 Ft
Bitcoin
19,319 $

Márki-Zay reagált arra, hogy állami tulajdonba kerülhet a Vodafone Magyarország

Fotó: Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke beszéde elmondása előtt az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Illyés Tibor
not image

Takács Petra

2022. augusztus 22. - 22:57

Várható volt, hogy Márki-Zay Péternek is lesz reakciója a nagy bejelentésre, miszerint a Vodafone Magyarország állami kezekbe kerülhet.

Nagyon hirtelen jött a bejelentés, mely az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb durranása a telekommunikációs piacon. A Vodafone Magyarország lehet következő olyan nagy telefonkommunikációs cég, mely állami tulajdonba kerülhet.

Ebben a gazdasági helyzetben vannak, akik megkérdőjelezik az üzlet fontosságát, legalábbis ezen időszakban. Márki-Zay Péter, a korábbi miniszterelnök-jelölt is elmondta az ezzel kapcsolatos gondolatait, illetve feltette a kérdést.

„Mi az Önök véleménye? Mire kellene fordítani a Vodafone felvásárlására szánt összeget?” – tette fel a kérdést Márki-Zay a Facebook oldalán, aminek cikkünk megírásának pillanatában 168 ezer követője volt.

„Közel 350 milliárd forintot szán arra a Fidesz, hogy 49%-os részesedést szerezzen a Vodafone-ban a Mészáros birodalomhoz tartozó 4iG-vel közösen.” – folytatta a posztjában Orbán Viktor miniszterelnök korábbi ellenfele.

„A Yettelt már korábban megszerezték, most a Vodafone-on a sor. Ez 90 ezer forintjába kerül minden egyes háztartásnak, akkor amikor az élelmiszerárak és a rezsiköltségek az egekben, a forint a világ legrosszabbul teljesítő valutái között, megszorítások és adóemelés mindenhol…”

„A Fidesz egy gazdasági válság közepén is az adófizetők pénzét a Mészáros birodalom építésére használja, miközben ebből a pénzből futhatná a pedagógusok béremelésére, vagy akár minden családnak jutna egyszeri közel 90 ezer forintos rezsitámogatás a közelgő télre…”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.