Kovács Gergely: Márki-Zay viselkedjen máshogy

Budapest, 2021. március 20. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) kampányplakátja a fõváros VI. kerületében a Podmaniczky utcában. A párt célja, hogy a magyar politikai elitet parodizálva bebizonyítsa mûködésük visszásságait. Az MKKP mûködése során intenzíven alkalmazza az utcai mûvészet (street art) kreatív eszközeit. MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke csak annyit szeretne, ha Márki-Zay Péter nem mondana több olyat, ami nem igaz.

Márki-Zay azzal hívta fel magára az MKKP elnökének figyelmét, hogy Gattyán Györgyöt és a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot egy kalap alá vette az ellenzéki szavazatok megosztása szempontjából.

Soron kívül Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

Kovács Gergely erre facebookon feltette a költői kérdést: „nem lehetne valaki más az ellenzéki jelölt, aki nem ilyen?”

Az ATV Egyenes beszéd műsorában aztán már árnyaltabban fogalmazott, tőle maradhat Márki-Zay Péter az összellenzéki jelölt, csak viselkedjen máshogy. Másik megoldásként a kutyáját javasolta, mivel ő nem beszél.

Kovács szerint az MKKP ismét a legutóbbi szavazáskor alkalmazott stratégiát tartja követendőnek, miszerint az „az érvénytelen szavazat talán a leghelyesebb”. Elmondta, hogy azért nem szálltak be az összefogásba, mert külön többet tudnak tenni a kormányváltásért.

Azonban ígérete szerint ha elérik az 5%-os parlamenti küszöböt, nem fogják segíteni a Fideszt a hatalmon maradásban, azonban az ellenzékkel bizonyos keretek között – például a korrupció felszámolásával kapcsolatban – hajlandóak lennének együttműködni – számolt  be az ATV

A párt célja egyébként hogy a 106 egyéni választókörzetből 71-ben sikerüljön jelöltet állítaniuk.