Dollár
428,40 Ft
Euró
423,53 Ft
Font
483,35 Ft
Bitcoin
20,158 $

Márki-Zay újabb okokat sorolt fel, hogy most már inkább miért nem hajlandó szövetkezni Gyurcsánnyal

Fotó: Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatót tart, miután leadta szavazatát az országgyûlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Hódmezõvásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án. MTI/Rosta Tibor
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 4. - 14:06

Az ellenzéki összefogásban még együtt voltak, azóta azonban már komoly problémák vannak a korábbi miniszterelnökkel. 

Márki-Zay Péter bejelentette, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom nem tudja támogatni a Demokratikus Koalíció jelöltjeit az időközi választásokon, az ellenzék korábbi jelöltje pedig több okot is tud mondani erre. 

Az ATV-n már beszélt róla, hogy többször is előfordult, hogy a DK jelöltet indított egy körzetben a közös jelölt ellenében, mire a műsorvezető megkérdezte, hogy ők nem tette-e ilyet. Mint kiderült, de, MZP azonban azzal védekezett, hogy a „plakáton igen, a szavazólapon nem volt ott az MMM logója”, ezért nem is az ő jelöltjük volt.

A másik ok Gyurcsány Ferenc személye, ugyanis MZP korábban azt mondta, hogy Gyurcsány egy olyan hiteltelen ember, akinek a kormányzása alatt azonosítószám nélküli rendőrök ütötték az embereket az utcán. A műsorvezető rákérdezett, hogy ez az összefogáskor nem volt-e probléma.

A közösségi oldalán aztán bővebben kifejtette, hogy miért nem támogatják a DK jelöltjeit az időközi választásokon: 

  • Nem lehet a Fidesz hiteles alternatívája egy olyan párt, amely a Fidesszel annak idején már a 70:30-as korrupciós szabály keretében is együttműködött.
  • Nem támogathatunk olyanokat, aki a 2010-es elszámoltatás elmaradásának haszonélvezői, cserében a 2002-es elszámoltatás elmaradásának felelősei voltak.
  • Nem támogathatunk olyanokat, akik 2004-ben a szocialista elszámoltatási biztost azért menesztették, mert el akarta számoltatni a fideszes bűnözőket.

Most pedig újabb pontokat sorolt fel, amelyekben Gyurcsány Ferencet támadja: 

  • Nem lehet hiteles alternatívája a csaló és hazug Fidesznek, aki a szakdolgozata kapcsán maga is plágium-botrányba keveredett.
  • Nem támogathatunk olyanokat, akik maguk is hazudtak az Uniónak.
  • A magyar polgárok soha nem fognak olyanokat ismét hatalomba juttatni, akik populista választási kampányuk után, hazugságaik beismerésével 2006-ben komoly megszorításokkal egy életre eljátszották a választópolgárok bizalmát.