Márki-Zay szerint nem minden miniszterelnök-jelölt hajlandó vitára

Fotó: MTI/Mohai Balázs
not image

Borbély Fanni

2021. augusztus 3. - 02:42

Márki-Zay Péter attól tart, hogy a miniszterelnök-jelölti választás pártszimpátia alapján fog eldőlni, egy vitával azonban kirajzolódhatna a különbség a jelöltek között.

Márki-Zay Péter az ATV Start című műsorában beszélt a miniszterelnök-jelölti választásról, illetve megosztotta, hogy augusztus 15-ig biztosan regisztrálni fog miniszterelnök-jelöltként. A Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke szerint a jelöltek száma nem fog változni, mindenki le fogja tudni adni a szükséges papírokat.

Márki-Zay úgy látja, az első fordulóban mind a hat jelölt részt venne, a legfontosabb pedig az lenne, hogy minél több jelölti vita legyen, erre viszont szerinte a leginkább élen járó jelöltek kevésbé hajlandóak. Azt is elmondta, hogy szerinte egyes jelöltek tartanak a vitától, s úgy gondolhatják, hogy csak akkor vesznek részt egy vitában, ha ahhoz érdekük fűződik.

Márki-Zay Péter szerint egy vitában látszanának a jelöltek közötti különbségek is, de attól tart, hogy a miniszterelnök-jelölti választás pártszimpátia alapján fog eldőlni, hiszen a legerősebb ellenzéki pártok jelöltjei állnak a legjobban.

Az MMM alapító elnöke szerint ahhoz, hogy Orbánt le tudják győzni, megvan az az ideális program, amit a hat párt egyelőre nem fogadott el, de vannak olyan pontok, amelyek kritikusan fontosak, hogy sok szavazó elmenjen, és az összefogott ellenzékre szavazzon. Ilyen például az elszámoltatás vagy az euró bevezetése, ami nincs benne a programban, ez óriási hiba – tette hozzá.