Rendesen kiosztották Márki-Zayt, majd reagált

Fotó: Fotó: Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester a Momentum Harcra Magyar! Tüntetés a jövőnkért! címmel szervezett tüntetésén a Kodály köröndön 2018. május 1-jén. MTI Fotó: Balogh Zoltán
not image

Takács Petra

2022. május 14. - 21:12

Márki-Zay Péter kissé hevesen reagált, miközben újabb kritikákat fogalmazott meg a jelenlegi kormánnyal szemben.

Márki-Zayt először indulhatott elnökválasztáson, de azonnal elbukott Orbán Viktorral szemben. Ez nemcsak egy szimpla vereség volt, hatalmas fölénnyel nyert a magyar miniszterelnök, akit még megizzasztania sem sikerült.

Az eredmény egyértelmű volt, a magyar emberek többsége a Fideszt és Orbánt választotta, míg a baloldal sokkban állt a part szélén. Azóta eltelt pár hét, de továbbra sem látni, hogy az ellenzék milyen módon lesz képes erősödni, addig Márki-Zay kritikái nem maradnak el.

Ezúttal a Facebook oldalán reagált hosszasan, és ismét elmondta a véleményét. Újabb és újabb kemény szavak a korábbi jelölttől, aki nem adja fel a harcot, továbbra is küzdeni szeretne, és igyekszik felhívni magára a figyelmet.

„AZ EMBEREK FELE EZT IS ELHISZI?” – tette fel a kérdést Márki-Zay a hivatalos Facebook oldalán, ahol ismét hosszabban reagált. „Tegnap a város több pontján készítettem felvételeket, többekkel beszélgettem is. A hamarosan világítást és vizet kapó Bakay-kútnál egy ránézésre normális fiatalasszony az utca túloldaláról küldött egy homofób gyalázkodást, akivel nem sokkal később a Hősök terén elkészült, de még kerámiadíszítésre váró kútnál is összefutottunk, ahol immár emberi hangnemben elmagyarázta, mennyire örül, hogy nem én nyertem a választásokat: mi csak az elittel törődtünk volna, és fontos, hogy Magyarország nemzetállam maradjon.”

„Az utóbbi gondolom az Unióval szembeni kritika lehetett (a horvátok viszont nem félnek akár már 2023-ban bevezetni az eurót), és nem arra utal, hogy szerintem a magyar egyetemek is érdemelnének annyit az adóforintjainkból, mint a Fudan. Az elit-ellenesség egy fideszes szavazótól viszont mindennél fényesebben mutatja, hogy a rogáni propaganda csodákra képes.”

„A mi programunkban adómentes minimálbér, olcsó lakhatás, diákváros, bérlakásprogram, ÁFA-csökkentés, ingyen magánegészségügy, ingyen első diploma és a gazdagok medencefűtése helyett a tűzifával fűtők támogatása és a panelprogram szerepelt”

„Ezzel szemben a Fidesz programja Európa legmagasabb adója a minimálbéren, az egészségügy fizetőssé tétele a csak magáncégeknél elérhető életmentő beavatkozásoktól a COVID-tesztekig, a Romániánál alacsonyabb minimálbér és a minden szomszédunknál magasabb árak (világrekorder áfával)”

„Hogy juthatott ebből az átlagos kormánypárti szavazó arra a következtetésre, hogy engem csak az elit érdekelt? Vagy a fideszes politikusok kastélyai, luxusautói, földjei, vállalatai, vadászatai, jachtjai, helikopterei és magánrepülői keveredtek össze a feleségem kormányzati támogatásból és hitelből vett Daciájával? Az egyedül általam nyilvánossá tett családi vagyonnyilatkozatokkal és kampányelszámolásokkal?”

„Ilyen közegben Lázár János bátran állíthatja kocsmafórumán, hogy 2018 óta terrort tartok a városházán és 300 embert küldtem el – miközben az egész hivatalban alig 130 ember dolgozik, jelentős részük még a fideszes idők óta… (sőt, időről időre bebizonyosodik, hogy mindmáig vannak olyanok, akik annak ellenére veszik fel a fizetésüket havonta, hogy a város működését és fejlődését akadályozzák…)”

„De szerintem, akik hisznek Lázár úrnak, azok visszasírják az ország legmagasabb építményadóját, legsötétebb közvilágítását, a bezárt bölcsődét, kempinget, az Emlékpontról potyogó 30 kilós fémlapokat, két év alatt elrozsdásodott fürdőberuházást, az adósságot, tartozásokat, a korrupciót és a megfélemlítést. HOL VAN A HAZUDOZÁS ÉS NÉPBUTÍTÁS HATÁRA?”