Clouds
21 Budapest
Dollár
357,68 Ft
Euró
388,81 Ft
Font
442,52 Ft
Bitcoin
23,047 $

Márki-Zay Péter köszönetet mondott a titkosszolgálatoknak

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ellenzék volt közös miniszterelnök-jelöltje a közösségi médiában mondott köszönetet a titkosszolgálatoknak, amiért visszaigazolták, hogy az MMM minden tevékenysége átlátható volt a kampány során.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Kocsis Máté indította el az ügyet azzal, hogy a titkosszolgálati anyagok titkosításának feloldását kérte, hogy ezzel igazolja, hogy szerinte a Mindenki Magyarországa Mozgalom jogsértő módon tevékenykedett a kampányban.

Soron kívül Orbán Viktor: az infláció egy közellenség, amit le kell törni

„Az ügyben megismert tények megdöbbentők, a helyzet sokkal súlyosabb, mint ahogy azt az eddigi nyilatkozatokból gondolni lehetett” – nyilatkozta korábban Kocsis Máté.

Nem sokkal később Márki-Zay egy sajtótájékoztatót is tartott a témában, melynek során leszögezte, a jelentés is megerősíti, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom átláthatóan működött, hiszen minden információt korábban nyilvánosságra hoztak és a hozzájuk érkező támogatásokkal pontosan tételesen és átláthatóan elszámoltak.

A politikus most Facebook-oldalán mondott köszönetet a titkosszolgálatoknak, a vizsgálatért és a jelentésért, “amelyben visszaigazolták, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom gazdálkodása, adománygyűjtése és tevékenysége mindvégig teljesen átlátható volt”.

Márki-Zay Péter úgy folytatta, a napokban nyilvánosságra hozott jelentésből kiderült, “amit az elmúlt hónapokban rengetegszer elmondtak már”, majd tételesen fel is sorolta, hogy mit értett ezalatt:

  1. A jelentésben is fillére pontosan akkora összeg szerepel, mint amennyivel mi nyilvánosan elszámoltunk.
  2. Igazolták, hogy nem Sorostól érkezett a támogatás.
  3. A jelentés semmilyen bűncselekményt nem állapított meg.
  4. A jelentésben semmilyen hazaárulásra utaló tény nincsen.
  5. Igazolta, hogy a pénzből az ellenzéki pártok nem részesültek.

Bejegyzését pedig azzal zárta, hogy “az elmúlt hónapokban rengetegen hazudtak, folytattak lejáratókampányt igyekeztek besározni egy olyan szervezetet, amely a magyar történelemben példátlan módon, teljesen átláthatóan működik és számolt el a hozzá beérkező pénzekről. Éppen ezért most felszólítjuk a pártokat és az álcivil szervezeteket, hogy számoljanak el ők is a hozzájuk érkező közpénzekkel és egyéb támogatásokkal, kormány- és ellenzéki oldalon egyaránt!”